Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar: Abbasağa'da çardağı halkımız istedi

Ordu’ya gelen İstanbul Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Abbasağa Parkı’ndaki spor aletlerinin sökülerek yerine kafe yapılacağını öğrenen vatandaşların tepkisiyle ilgili olarak, “Maalesef böyle sosyal medyada dezenformasyonlar var. Özellikle bu ranta ilişkin, burada zaten bir rant olamaz ki. Orada bir çardak yapılıyor” dedi.

Yayınlanma: 08.05.2015 - 17:45
Abone Ol google-news

Ordu’nun Ünye İlçesi’ne gelen Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve eşi Özlem Hazinedar bugün Fevziçakmak Caddesi üzerinde CHP seçim bürosu açılışına katıldı. Ünyeliler ve partililerin büyük sevgi gösterisiyle karşılanan Murat Hazinedar’a açılışa CHPli’ler Abbasağa Parkı’nda yapılacak kafeyle ilgili basına yansıyan tepkileri sordu. Cep telefonundaki videoyu partilileri izleten Murat Hazinedar, talebin vatandaştan ve mahalle muhtarlığından geldiğini, talebe ilişkin video ve diğer görsellerinde bugün itibariyle basına dağıtılmaya başladığını söyledi. 

Beşiktaş’ta yüzde 77 rekor oyla Belediye Başkanı seçildiğini, parkla ilgili eleştiriler ve rant suçlamalarının hak etmediğini, bunu da şiddetle reddettiğini belirten Hazinedar, şunları söyledi:
“Öncelikle ben duyarlılık için, bu konuya duyarlılık gösteren herkese teşekkür ediyorum ama gerçekten bir hakkı da teslim etmek lazım. Beşiktaş’ta doğaya, bilime, şehircilik hukukuna, insanımızın taleplerine karşı her zaman çok saygılı davrandım bir yıldır. Bir santimetrekare bile yeşile dokunmadan tamamen halkımızın talepleriyle, muhtarlığın talebiyle ama halkımızla beraber dile getirdiği talebi dikkate alarak beton bir alana topu topu 50 metrekare kapalı, 35 metrekare de açık bir çardak yapmak suretiyle, üstelik betonu ahşaplandırıp üzerine de sarmaşık yaparak yani betonu yeşillendirdiğimiz bir yerde suçlanmak veya bu konuda bir takım olumsuzluklara muhatap olmak tabi her şeyden önce beni üzdü. Yüzde 77 gibi rekor oyla seçilmiş özgürlükçü sosyal demokrasinin kalbinde belediye başkanlığı yapan bir CHP’li belediye başkanı olarak böyle bir suçlamaya muhatap olmakta beni üzdü bunu hiç hak etmiyoruz, bunu şiddetle reddediyorum."

Parkta yapılması planlanan çalışmaları durdurduklarını, gerekirse bunu referandum konusu yapabileceklerini de vurgulayan Hazinedar, "Çünkü bir santimetrekare bile yeşile dokunmayız biz. Halkımızın taleplerine rağmen bir şey yapmayız. Zaten durdurduk, bu noktada halkımızın taleplerini dikkate alacağız. Seçimlerden sonra belki bu konuyu demokratik katılımı da tam olarak uygulayarak belki bir referandum konusu da yapabiliriz" diye konuştu.

Tarkan’ın Beşiktaş’ta vereceği halk konserinin maliyetinin 1.5 milyon lira olduğu, Tarkan’ın bu konserden servet kazanacağı iddialarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Hazinedar, "Biz Beşiktaş’ta her şeyi önemli ölçüde sponsorlarla yürütüyoruz zaten" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler