Turhal'da pancar kooperatif kurulunda Vali istifaya çağrılınca kavga çıktı

TOKAT'ın Turhal ilçesinde Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi Olağan Mali Genel Kurulu öncesi mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış taraftarları birbirine girdi. Çıkan olaylara polis müdahale etti.

Yayınlanma: 20.05.2015 - 16:17
Abone Ol google-news

<video:280771>


78 bin üyesi bulunan Turhal Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin 64'üncü olağan mali genel kurulu bugün sabah saatlerinde kooperatif binasında başladı. Çok sayıda polisin görev aldığı mali kurulda mevcut başkan Yalçın Bekler ile eski başkan Cemalettin Uzamış'ın taraftarları arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Kooperatif üyeleri kurula katılmak için kayıt işleminde bulunurken, Cemalettin Uzamış tarafları kendi isimlerinin listede yer almadığını ve kayıt yaptıramadıklarını öne sürerek bu duruma tepki gösterdi. 'Vali istifa' sloganı atan grup üyeleri daha sonra durumu protesto ederek kurula katılmayacaklarını ifade ettiler. Burada açıklama yapan eski başkan Uzamış ise, kooperatif bahçesinde yapılan kongrenin kooperatifin keyfine göre yapıldığını belirterek, "Burada kongre olmayacağını sayın valimize defalarca anlattık. Kongre kesinlikle geçerli değildir. Tarım İl Müdürlüğü taraf olmuştur, konuyu mahkemeye götüreceğiz" dedi.



PET ŞİŞELERLE BİRBİRLERİNE SALDIRDILAR
Daha sonra Cemalettin Uzamış taraftarları mali kurulu protesto etmek için alanı terk ederken karşı tarafla aralarında sözlü sataşma yaşandı. Ardından her iki taraf da yanlarındaki pet şişelerini birbirlerine atarak saldırdı. Bu sırada çevik kuvvet ekipleri her iki taraf üyelerine müdahalede bulundu. Müdahale sonrası iki taraf üyeleri de etrafa kaçışırken, bir kişi polis tarafından yere yatırılarak gözaltına alındı. Cemalettin Uzamış taraftarları, gözaltına alınan kişinin serbest bırakılması için polis aracının yanına koştu. Bu sırada polis ekipleri gruba yeniden müdahalede bulundu. 1 kişinin gözaltına alındığı mali kurul gerekli çoğunluğun sağlandıktan sonra gerçekleştirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler