Beyoğlu şarkılarla direniyor

Kentsel dönüşüme karşı Beyoğlu’nda şenlik vardı. Şenliğin çağrısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği sanatçı Defne Halman’dan: Beyoğlu’na sahip çık.

Yayınlanma: 23.05.2015 - 22:55
Abone Ol google-news

Beyoğlu Kent Savunması’nın düzenlediği Sokak Şenliği’nin ilk günü renkli geçti. Belediyenin kentsel dönüşüm projelerine karşı direnişin simgesi olan Emek Sineması önünde buluşan kalabalık “Beyoğlu bizim İstanbul bizim” sloganı attı. Müzisyenlerin başını çektiği kortej İstiklal Caddesi’ni şarkılar söyleyerek yürüdü. Vatandaşlar da müziğin ritmine kapılıp dans ederek şenliğe katıldılar. Basın açıklamasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef gösterdiği sanatçı Defne Halman yaptı.

 

Büyü kayboluyor

Beyoğlu’nda kitabevlerinin artık parmakla sayıldığını, derneklerin, lokallerin bir bir Beyoğlu’nu terk ettiğini anlatan sanatçı şöyle dedi: “Beyoğlu’nda zorla yürütülen sistematik bir dönüşüm var. Beyoğlu pazarlanıyor. Galataport, Haliçport, Tarlabaşı 360 projesi ile etrafı çevrilen İstiklal Caddesi boyunca butik otellerle, zincir mağazalarla gündelik turizme, alışverişe, tüketime odaklı bir hayat yaratılmaya çalışılıyor. Beyoğlu’nu Beyoğlu yapan ‘büyü’ kayboluyor.” Açıklamanın ardından Mis Sokak’ta devam eden şenlikte Defjen isimli grup sahne aldı.

 

Soylulaştırılmayla bellek siliniyor

Beyoğlu Kent Savunması’ndan Deniz Özgür: “Beyoğlu’nda belediyenin, sermayenin, oteller ve mağazalar zincirinin baskısıyla karşı karşıyayız. Soylulaştırma çalışmalarıyla buranın tüm belleği siliniyor, kökenlerinden kopartılıyor. Emek Sineması’nda bunu gördük. Taksim Meydanı’nda gördük. Beyoğlu’na yönelik sermayenin ve devletin hesaplarına çomak sokmak için buradayız. Beyoğlu’nu terk etmediğimizi göstermek için buradayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler