“Rehavet Erdoğan'ın mitinglerinde, biz de yok'

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın 'Seçim sürecine vatandaş ilgisiz, rehavet var' sözlerine yanıt verdi.

Yayınlanma: 24.05.2015 - 11:23
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyasına illişkin “meydanlarda rehavet var” sözlerini “Meydanlarda başbakanken gördüğü ilgiyi görmüyor. Rehavet onun mitinglerinde var. Bizde yok” diye yanıtladı. 

Kılıçdaroğlu, CHP’nin Yalova ve Bursa mitingleri öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu’nun mesajları şöyle:
Erdoğan’a ilgi yok: Erdoğan seçim meydanlarında Başbakan olduğu dönemde gördüğü ilgiyi görmüyor. Sıkıntısı bundan. İlgi görmemesinin nedenini de vatandaşta görüyor, vatandaşı suçluyor. Vatandaş Erdoğan’dan şunu istiyor, ‘seni cumhurbaşkanı yaptık. Cumhurbaşkanı gibi davran. Abdullah Gül nasıl cumhurbaşkanıysa sen de öyle ol’ Vatandaş Erdoğan’a bir parti lehine ‘kampanyaya girme’ mesajı veriyor. Biz bir rehavet görmedik. Rehavet onun mitinglerinde. Bizde rehavet yok.

O imam namaz kıldıramaz: Bu seçimde Diyanet İşleri Başkanlığı ciddi bir kan kaybına uğradı. Camilerde AKP lehine propaganda için toplantı yapılıyor. Almanya’da bir imam sahte oy kullanıyor. Diyanet, AKP için toplantı yapan müftüyü de sahte oy kullanan imamı da derhal merkeze çekmelidir. Sahte oy kullanan imamın arkasında halka namaz kıldıramazsınız. Bu dine de aykırı. İbreti alem için hemen merkeze çekmesi gerekir.

Megakent nerede kurulacak: Açıkladığımız yüzyılın projesinde yer alan megakentin nereye kurulacağı çok merak ediliyor. Ancak şuanda biz de bunun yerini söyleyemeyiz. Çünkü kendi aramızda tartıştık. Kararı biz siyasetçiler vermeyeceğiz. Herkesin katılımıyla karar verilecek ve yer belirlenecek.

Başbakan Davutoğlu, intihal olduğunu, kendi kitabından alındığını iddia ediyor. Ben onun stratejik derinlik kitabını okumadım ama orada bizim projemizle ilgi kurulabilecek sadece ‘merkez sözcüğü’ geçiyor. Ayrıca, kitabında varsa demekki aklın yolu bir ama ben de ‘kitabınızda vardı neden hükümet programına koymadınız’ diye sorarım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler