İşte CHP'li vekil adayının vurulma anı: 3 el ateş etti

Adana CHP birinci sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu ayaklarından yaralandı. Park Zirve restoranın girişinde Elif Doğan'ın silahla vurulduğu an ise kameraya yansıdı. Saldırganın Türkmen'e üç el ateş ettiği görüldü. Ayağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Elif Doğan Türkmen hastaneye kaldırıldı.

Yayınlanma: 26.05.2015 - 09:20
Abone Ol google-news

<video:284894>

 

CHP'li vekil adayının vurulma anı kamerada - VİDEO

İşte CHP’li kadın adaya kare kare saldırı anı 

Ayağına isabet eden kurşunlarla yaralanan Elif Doğan Türkmen hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Valilikten açıklama: Saldırganın kimliği belirlendi

Kılıçdaroğlu'ndan CHP'li adaya saldırıyla ilgili ilk açıklama

Beyaz renkli otomobilden ateş eden şüpheliler kaçarken özel hastaneye götürülen ve her iki bacağına 4 kurşun isabet eden Türkmen, tedaviye alındı. Hayati tehlikesi bulunmayan Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, saldırının korkutma amacıyla yapılmış olabileceğini söyledi. 23 Mayıs'ta AKP Adana 12'inci sıra milletvekili adayı Ramazan Demir de Aladağ İlçesi'nde bıçaklanmıştı.

Olay, sabah saat 09.00 sıralarında merkez Çukurova İlçesi Karslı Mahallesi'ndeki Park Zirve restoranın girişinde meydana geldi. Çukurova Genç İşadamları Derneği'nin (ÇUGİAD) kahvaltısına katılmak üzere restorana gelen CHP Adana Milletvekili 1'inci sıra adayı Av. Elif Doğan Türkmen, otomobilden inip, merdivenlere doğru yöneldiği sırada 01 CTJ 77 plakalı otomobille gelen saldırganlar tabancayla 3 el ateş etti. Bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, götürüldüğü özel bir hastanede tedaviye alınırken, saldırganlar da geldikleri araçla kaçtı. İhbar üzerine alarma geçen polis ekipleri, saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin kullandığı otomobili merkez Çukurova İlçesi Güzelyalı Mahallesi'nde terk edilmiş halde buldu. Otomobil incelemeye alınırken kaçan şüpheliler aranıyor.

TÜRKMEN TABURCU EDİLDİ

Silahlı saldırıda yaralanan CHP Adana 1. sıra milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen, tedavi gördüğü hastaneden taburcu edildi.

Saldırıda yaralanan CHP'li vekil adayından ilk açıklama - VİDEO

Seçim çalışmaları için Çukurova Genç İşadamları Derneğince düzenlenen kahvaltı programına giderken silahlı saldırıda yaralanan Türkmen'in, özel bir hastanedeki tedavisi tamamlandı.

Taburcu edilen Türkmen, hastaneden sedyeyle ambulansa taşındı.

Evine götürüleceğini öğrenilen Türkmen, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

KORKUTMA AMACLI

Özel Medline Hastanesi'nde acil müdahale edilen ve her iki bacağının diz altında 4 kurşun yarası olduğu saptanan Elif Doğan Türkmen'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Filmleri çekilen Türkmen, yaptığı ilk açıklamada, "Ben iyiyim. Saldırı korkutma amaçlı yapılmıştır. Sağlık durumum iyi saldırıyı abartmayın" dedi.

AKP ADAYI BICAKLANMIŞTI

AKP Adana 12'inci sıra milletvekili adayı Ramazan Demir, 23 Mayıs'ta seçim çalışmaları için gittiği Adana'nın Aladağ İlçesi'nde bıçaklı saldırıda karın bölgesinden yaralanmıştı. Halen Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Demir'i 3 bıçak darbesiyle yaraladığı iddiasıyla yakalanan 31 yaşındaki Faruk S. tutuklanırken, 22 yaşındaki Muhammet F. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

CHP'nin birinci sıra milletvekili adayına silahlı saldırı - VİDEO

ELİF DOĞAN TÜRKMEN KİMDİR?

1962 Adana Doğumlu Avukat Elif Doğan Türkmen, ilk, orta ve lise eğitimini Adana'da tamamladı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılından beri Adana'da avukat olarak meslek yaşamına devam edem Türkmen, SODEP üyeliği, SHP İl Kadın Kolları'nın kurucu üyeliğinin yanı sıra CHP'nin ikinci kez kurulması ile birlikte CHP'ye geçerek CHP'de şuan görev yaptığı seçim ve hukuk komisyonu gibi bir çok komisyonda görev aldı ve 1994-1999 yılları arasında CHP Belediye üyeliği yaptı.

Türkmen, İŞKAD olarak "Geleceğin Lider Kadınları" projesi ile AB hibe programından ilk kez fon kazanılmasını sağladı. Sivil toplum örgütlerindeki çalışmalarının sonucu olarak Adana'da ilk kez yılın kadını seçilme başarısını gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler