Dündar ve Mumcu ifade verdi

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, HDP adayı Fırat’ın demecinin haberleştirilmesi ve savcı Kiraz’ın fotoğrafları, Özgür Mumcu da iki yazısı nedeniyle ifade verdi.

Yayınlanma: 27.05.2015 - 06:44
Abone Ol google-news

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetemiz yazarı Özgür Mumcu, Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla ifade verdi. Dündar, HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın “Yolsuzluklara batan AKP hükümeti ve Erdoğan, eğer ki kendilerini tehlikede görürlerse, seçimi erteletmek için Türkiye’yi başka bir devletle savaşa sokmakta dahi tereddüt etmezler” beyanı, Mumcu da Erdoğan’ı eleştirdiği 18 Mart ve 7 Mayıs tarihli yazıları nedeniyle ifade verdi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Erdoğan’ın şikâyeti üzerine Dündar hakkında, Fırat’ın 29 Nisan tarihli basın açıklamasının haberleştirilmesi nedeniyle soruşturma başlattı. İfade veren Dündar, haberin Fırat’ın basın açıklamasından ibaret olduğunu belirterek, “Haberde yorumumuz dahi bulunmamaktadır. Neden şikâyet edilmiş olduğumu anlamış değilim” dedi.

‘Cumhuriyet mağdur’

Öte yandan Dündar, İstanbul Adliyesi’ndeki makamında DHKP-C eylemcileri tarafından rehin alınan savcı Mehmet Selim Kiraz’ın öldürülmesi üzerine 1 Nisan tarihli gazetemizde Kiraz’ın başına silah dayalı fotoğrafa yer verildiği gerekçesiyle açılan soruşturmada da ifade verdi. Dündar ifadesinde, Cumhuriyet gazetesinin terör mağduru olduğunu vurgulayarak, “Bu nedenle terör örgütünün propagandasını yaptığımız yönündeki isnatları kabul etmemiz mümkün değildir” dedi. Dündar, IŞİD terör örgütünce birçok masum insanın başının kesildiği görüntülerin ve hemen arkasındaki IŞİD’e ait flamaların bulunduğu görüntülerin yayınlandığını anımsatarak basın yayın kuruluşlarını IŞİD propagandası yapmakla suçlamanın doğru olmadığını, tersine nefret uyandırıldığını kaydetti.

Mumcu’ya da soruşturma

Gazetemiz yazarı Özgür Mumcu hakkında da Erdoğan’ın şikayetiyle 18 Mart tarihli “Zalim ve Korkak” yazısı ve 7 Mayıs tarihli “Kuyruk” isimli yazısı nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Mumcu verdiği ifadede, yazılarda Erdoğan’ı eleştirdiğini belirterek, “Kendisine yönelik hakaret içerikli bir söz söylemedim. Basın özgürlüğü çerçevesinde kamuoyunu aydınlatmak amacıyla bu yazıyı kaleme aldım” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler