"İleri demokrasi!" Parti açıklaması da suç oldu

Soma ve Ermenek katliamıyla ilgili olarak Karşıyaka Çarşı'da 2 Kasım'da yaptığı basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Halkın Kurtuluş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av.Tacettin Çolak'ın duruşması 5 Ekim'e ertelendi.

Yayınlanma: 27.05.2015 - 16:33
Abone Ol google-news
 
Çolak duruşma sonrası yaptığı açıklamada, "İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından Cumhurbaşkanına ve Çalışma Bakanı'na karşı hakaret ettiğim gerekçesiyle fezleke hazırlanmış, Cumhuriyet Savcılığı tarafından da  Çalışma Bakanlığı'na hakaret davası açılması uygun bulunmuş. Oysa seçimlere katılan, milletvekili adaylarının tümü emekçilerden oluşan partimize karşı bu dava siyasidir, muhalefetin sesini kısmaya yöneliktir. Katliamların sorumluların hakkında dava açılacağı yerde, bize karşı açılması anlamlıdır. Ancak emekcılerin iktidarı kurulana kadar davamızdan asla vaz geçmeyeceğiz. Çalışma Bakanı bile Soma ve Ermenek katliamdaki sorumluluklarını neredeyse  kabul ederken, bizim eleştirilerimiz nedeniyle hakaret davası açılması anlamlıdır. Katliamların sorumluları olan Cumhurbaşkanına, Başbakana, Çalışma Bakanına karşı eleştiri hakkımızdan vaz geçmeyip , onların yargı önlerine çıkartılmasını söylemeye ısrarla devam edeceğiz. Bedeli ne olursa olsun gerçekleri belirtmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
 
Çolak'ın avukatı  Pınar Akbina da "Suçlular değil, suçluları ortaya çıkartan, iş katliamlarını takip eden arkadaşımız yargılanıyor. Oysa arkadaşımız Soma ve Ergenek katliamlarının yargılanmasını isteyen konuşma yapmıştı. Bir siyasi partinin çalışmasına yönelik bu saldırı ülkemizde hukuk ve adaletin, faşizmin hangi boyutlarda olduğunun göstergesidir."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler