Genel müdür işçilerle görüştü

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, iş bırakma eylemi yapan işçilerle görüştü.

Yayınlanma: 28.05.2015 - 16:05
Abone Ol google-news

Yenigün, Ford Otosan Gölcük Fabrikası yakınındaki tır parkında bekleyen işçilerin yanına gelerek, yaklaşık 2.5 saat süreyle görüşme yaptı. Görüşmenin ardından Yenigün, gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakarak alandan ayrıldı.

İşçiler, Yenigün'ün alandan ayrılmasıyla "ölmek var, dönmek yok" şeklinde slogan attı. Öte yandan, Kocaeli Baro Başkanı Sertif Gökçe de alanda işçi temsilcileriyle bir araya geldi.

FORD'DAN İŞÇİLERE YAZILI AÇIKLAMA

Öte yandan Ford Otosan'ın, ücretlerinin artırılması talebiyle eylem başlatan işçilere gönderdiği açıklamada, "Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Ford Otosan yönetiminin yazılı açıklamasında, Bursa'da ana ve yan sanayideki eylemlerin sona erdiğini, işçilerin işbaşı yaptığı hatırlatıldı.

Açıklamada, bugün itibarıyla işbaşı yapacak Ford Otosan çalışanları için de geçerli olacak Türk Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) anlaşma önerisindeki kazanımlar hakkında şu bilgilere yer verildi:

"Mayıs ayı sonunda mavi yakalı çalışanlarımıza net bin lira tutarında destek ödemesi yapılacaktır. Buna ilaveten yürürlükte olan toplu sözleşme hükümleri değiştirilmeksizin, önümüzdeki bir ay içinde ek destek çalışması tamamlanacaktır. İşbaşı çağrısına uyarak vardiyasına gelen ve süreklilik sağlayan çalışanlarımıza, Kocaeli fabrikalarında uygulandığı gibi, işlerine sahip çıktıkları için ödül yönetmeliği kapsamında 200 lira net ödeme yapılacaktır. Daha önceki yıllarda olduğu gibi bayram ve yılbaşı hediye çekleri ödemeye devam edilecek, bu sene olduğu gibi işlerimizin iyi gittiği yıllarda cömert bir paylaşım yapılacaktır. Üretim başında olan ve işine sahip çıkmayı sürdürecek hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir. Tüm çalışanlarımızın sendikal özgürlükleri tanınmaktadır."

"Sendika diye bir şey yok, biz Harranlıyız"

Eylem başlatan işçilerin sözcüsü İsmail Demirbaş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, fabrika yönetiminin kendilerini dikkate almadığını, sadece tek taraflı duygu, talep ve tavsiyeler şeklinde kendilerine seslendiğini, direkt talimat verdiğini ileri sürdü. Yönetimin, işçilerin taleplerini müzakereye yanaşmadığını savunan Demirbaş, şöyle konuştu:

"Arkadaşlar sendikayı (Türk Metal Sendikası) istemiyorlar ve biz 'Sendikalı değiliz, sendikayı unutun artık' diyoruz. Sendika diye bir şey yok, biz Harranlıyız. Bu şekildeki mücadelemiz yağmur, çamur, kar demeden devam edecek. Sabırsızlıkla, ümitle mücadelemize devam ediyoruz. Arkadaşların yüzde 99'u eylemlerine, protestolarına devam ediyor. Şu anda gelişmeler hakkında hiçbir bilgimiz yok. İdarenin de bize sadece duyuruları var.. Basından duyuyoruz. Bakanlarımız ekmek talebimizi, seçim arifesinde yapılan eylemleri manidar buluyormuş. Manidar olan nedir? Ekmek talep etmek, çoluk çocuğun nafakasını talep etmek neden manidar oluyor? Niye başka şeyler manidar olmuyor da insanların ekmeğini talep etmesi manidar oluyor? Kim ekmeğini talep ediyorsa manidar oluyor? Bunu anlamak mümkün değil. Gelsinler, görsünler buradaki arkadaşları. Manidar olan neymiş, bu işin manası neymiş. Gelsinler tek tek arkadaşlarla, bizlerle görüşsünler, bu çamurda, yağmurda niye bu eziyeti çekiyorlar gelip görsünler. Bunlar çalışmak mı istemiyorlar? Bunlar Vatan haini mi? Siyasetçilerimizi anlamak mümkün değil. Burada her partiden arkadaşlarımız var, bunu anlayamıyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler