MİT TIR'ları olayında savcılar ve AKP'liler bakın ne demişti!

Adana’da MİT’e ait silah yüklü TIR’ları durdurarak arama yaptıkları için “hükümeti devirmeye teşebbüs” iddiasıyla tutuklanan 4 savcının mahkeme ifadesinde çarpıcı bilgiler yer aldı.

Yayınlanma: 28.05.2015 - 20:54
Abone Ol google-news

Dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, ifadesinde, TIR’ların durdurulması üzerine dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek’in kendisine, “TIR’larda arama yapılırsa, aramayı yapanlar ve ben dahil hepimiz üzüleceğiz” dediğini aktardı.

Adana Savcısı Özcan Şişman “Bana olay yerindekilerin MİT görevlisi olduğuna yönelik beyanları dışında bir delil bulunmadığı, görünüşleri itibarıyla da El Kaide militanlarını andırır şekilde bulunduklarını söylediler” dedi. Şişman, bir TIR’da füze başlığı ve roketatar başlığı bulunduğuna dikket çekti.

3 TIR’da arama yaptırdığı için önce sürgüne gönderilen, ardından da hakkında soruşturma başlatılan Adana Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, gazetemizden Ahmet Şık’a verdiği röportajda “Bu olayda ben ve kolluk, kanunların verdiği görev ve yetkiyi kullandık. Yaptığı iş yasal zeminde olmayan MİT’ti. Zaten bu suçluluk nedeniyle suçlarının kapatılması için sadece yasaların verdiği görevlerini yapan savcıları açığa alıyorlar, kolluk görevlilerini hukuka aykırı olarak yargılıyorlar.

AKP’liler: ‘İhanet’

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: “Ey paralel yapının savcısı, iznim olmadan MİT’e müdahale edemezsin. Bu ne cesarettir. Bu millet, bunu affetmez. Bu ihanetin, ajanlık faaliyetinin, hesabını hepsinden soracağız.”

AHMET DAVUTOĞLU: “Birileri, Brüksel’e, Cenevre’ye suçlu olarak gitmemizi istedi. Suriye’deki mazlumlara yardım için giden MİT tırlarına operasyon yapma zilleti gösteren herkes hesap verecek.”

EFKAN ALA: “Orada Türkmenler var. Onlara götürülen yardım. Herkes işini bilecek. Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek istediler, ama elimizin tersiyle vurarak bertaraf ettik. MIT tırlarını durdurarak Türkiye’yi dünyaya terörist ilan etmeye çalıştılar.”

HAYAT İ YAZICI: “Türkiye’den Suriye’ye silah gönderilmedi. Sadece spor amaçlı yivsiz av tüfekleri ve kurusıkı ses tabancaları gönderildi.”

‘Yarın hükümet düşer’

Selam Tevhid soruşturmasında usulsüzlük iddiasıyla 10 Nisan’da 17 subay “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs ve silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlarından tutuklanmıştı. Tutuklanan Binbaşı Mehmet Fırat, MİT TIR’ları için konuşmuş ve MİT mensuplarının kendisine, “Bu TIR ağzına kadar silah dolu. Eğer açılırsa yarın hükümet düşer. Yer yerinden oynar. Dünya ayağa kalkar dediler. Altında kalırsınız, açmayın’ dediklerini söylemişti. Tutuklanan Üsteğmen B.A. ise, “İncelediğimiz Mühimmat tapası ve bir adet fişek idi. İncelediğimiz malzemenin Adana’daki MİT TIR’ları ile bağlantılı olduğunu malzemeler ile ilgili raporlamadan sonraki günlerde öğrendik” demişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler