Kuzey köyleri yalnız değil

Yeniköy’de buluşan Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri ve havalimanı proje alanında kalan köylüler doğa tahribatını protesto etti.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 01:55
Abone Ol google-news

Kuzey Ormanları Savunması aktivistleri 3. havalimanının yapıldığı Arnavutköy ve Eyüp ilçelerinin köylerini ziyaret ederek rant projelerine karşı dün kampanya başlattı. Aktivistlerin yaptığı eylem havalimanı projesiyle yapılan yoğun tahribatı gözler önüne serdi. Havalimanı projesinden etkilenen Ağaçlı ve Yeniköy sakinleri “Tarımı, hayvancılığı bitiriyorlar. İstanbul’da yaşayanlar ne yiyecek? Bizler hayvanlarımızla nereye gideceğiz” diye isyan etti.

Yeniköy Meydanı’nda buluşan yurttaşlar “Kuzey köyleri yalnız değildir” yazılı pankartı açarak “Ormanıma, suyula, köylülere dokunma” sloganını attı. Jandarma ekipleri havalimanı projesinin sürdüğü arazilere gidilmesine izin vermedi. Başka bir yol üzerinden harfiyat sahasına dönen arazilere ulaşan yurttaşlar tahribatı gözler önüne serdi. Burada grup adına basın açıklamasını Ağaçlı köy sakini Nezih Beceral ve Validebağ Gönüllüleri’nden Özlem Çakman yaptı.

Beceral, 29 Mayıs 2013’te dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3. Köprü’nün temeli attığını ve aynı tarihlerde Gezi direnişinin de başladığını anımsatarak Türkiye’nin dört bir yanında rant projelerini anlatacakları kampanyalarını başlattı. Çakman da “Mega Projeler” adı altında kentin ve İstanbul’un son kalan ormanlarının talan edildiğini belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler