Ezanı ve Ayasofya'yı da kullandılar

AKP’nin, İstanbul’un Fethi'nin 562. yılı için hazırladığı film yayınlandı. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan Çanakkale şehitlerini reklam filminde kullanmıştı. Şimi de AKP Ezan ve Ayasofya'yı logosunu da kullanarak seçim malzemesi yaptı.

Yayınlanma: 30.05.2015 - 12:40
Abone Ol google-news

<video:288093>

Helikopterle, özel kamera sistemiyle çekilmiş, oldukça para harcandığı anlaşılan ve İstanbul manzaralarıyla hazırlanan filmde, görüntüler İstanbul Fethi'nin güzergahı ile izleyiciye aktarılıdı.

Camilerin ve Ayasofya görüntülerinin sıkça gösterildiği reklam filminin sonunda dini duygulara seslenecek olan ezan da kullanıldı. Ezan ve camilerin olduğu reklam filminin sonunda ise Davutoğlu'nun konuşması ve AKP logosu dikkat çekti.

Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nde Selin Ongun'un Tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı ile yaptığı söyleşide Ayasofya konusuna da değinildi.

Selin Ongun'un, "Fetih konuşulurken neredeyse her sene Ayasofya gündemine de tanık oluruz. Cami-müze tartışmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Ortaylı, "Başka konuşacak şeyleri yok. Ayasofya’da kanun çıkmış, durum belli. Bunu deşmeyi çok büyük problem olarak görüyorlar. Yalnız böyle bir değişiklik ne problem yaratır, onun kendileri de farkında değil. Bakın, ben 1934’ün Kasım ayındaki müzeleştirme faaliyetinin çok büyük bir heyecan ve evrensel bir yaklaşımla yapıldığı kanaatinde değilim." diye cevap vermişti.

Selin Ongun'un söyleşisinin tamamı için tıklayınız: İlber Ortaylı: "Ecdadımıza yakışıyor" diye gelişigüzel laf olmaz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler