Erdoğan'dan Can Dündar'a ve Cumhuriyet'e suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MİT TIR'ları haberi nedeniyle Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma: 02.06.2015 - 13:20
Abone Ol google-news

<video:288894>

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tehditler savurduğu Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet gazetesi hakkında MİT TIR'larıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verdiği" iddiasıyla bireysel suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Cumhuriyet gazetesinin 29 Mayıs 2015'deki nüshasında, geçen yıl Hatay ve Adana'da, MİT'e ait yardım tırlarının durdurulmasıyla ilgili, "gerçeğe aykırı bazı görüntü ve bilgiye yer verildiği" iddia edildi.

Dilekçede, Dündar'ın, "paralel örgüt tarafından kendisine sızdırılan sahte görüntü ve bilgileri yayınlayarak, yardım tırlarını, planlanan kurgu çerçevesinde 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terör örgütlerine yardım ettiği algısı oluşturmak amacıyla' sahte ihbar ve sahte delillerle tuzak kurarak, tamamen hukuka aykırı bir biçimde tırları arayan örgüt mensuplarının eylemine iştirak ettiği" iddia edildi.

Dilekçede, "Soruşturma yürütülen örgüt mensuplarının eylemine iştirak eden şüpheli Can Dündar hakkında şikayetçiyiz" ifadesi kullanıldı.

Dündar'ın, yürütülen soruşturmalarla ilgili alınan yayın yasağı kararlarına rağmen, "gerçeği yansıtmayan haber, yorum ve görüntüleri yayınlamak suretiyle adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve gizliliği ihlal suçlarını işlediği" de savunulan dilekçede, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme, gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarının da arasında bulunduğu bazı suçlardan Dündar hakkında gerekli tahkikatın yapılarak kamu davası açılması talep edildi.

NE OLMUŞTU?

Patlaması halinde bir şehiri yok edecek kadar çok sayıda silah ve mühimmat TIR’lara yüklenip komşu ülke Suriye’deki savaşın taraflarından birine gönderildi. Bu yapılırken ülkenin parlamentosu, idari yetkilileri ve halkı bundan habersizdi. Gönderen AKP hükümeti, TIR’lardaki silah ve mühimmatın varlığını ısrarla reddetti. Bu sevkıyatı ortaya çıkaran askeri yetkililer ve soruşturmayı yürüten savcılar görevden alındı, tutuklandı.

Tehdidi bırak, bu 20 soruya yanıt ver!

Erdoğan’ın Can Dündar’a yönelik tehdidi dünya basınında

Can Dündar dosyasına karartma


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler