Bahçeli koalisyona kapıları kapattı 'erken seçim' dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2015 Genel Seçim sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı

Yayınlanma: 08.06.2015 - 00:53
Abone Ol google-news


İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

Genel seçimleri bugün itibari ile yapılmıştır. Her türlü elverişsiz şartlara rağmen milletimizin iradesi sandıkta tezahür etmiştir. Türk milleti vahşice kurgulanan dayatma ve aldatma mekanizmalarına rağmen hür iradesini sandıkta göstermiştir. Tüm siyasi partiler bu yeni tabloyu samimi ve dürüst bir şekilde okumalıdır. Hiçbir parti tek başına hükümet kuracak bir sayıya ulaşamamıştır. AKP için sonun başlangıcı görülmüştür. Türk milleti kutuplaşma simsarlarını açıkça ikaz etmiştir. AKP 7 Haziran seçimlerinde devletin tüm imkanlarını pervasızca kullanmıştır. TRT'yi, yandaş medyayı AKP için seferber edilmiştir. Hazine kaynakları AKP'nin elinde ahlaksızca kullanılmştır. Haksızlık, usulsüzlük hiçbir dönemde olmadığı kadar yaşanmıştır. Erdoğan Cumhurbaşkanı olduğunu inkar edecesine meydanlara çıkmıştır. Erdoğan'ın Başkanlık hayali gerçek olamamıştır. AKP'deki ciddi erimenin en büyük müsebbibi Erdoğan'ın seviyesiz, uslübü olmuştur. Mitingler düzenliyip AK PArti'ye oy dilenen Erdoğan kaybetmiş, miadını doldurmuştur. Artık Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturması telafi edilemeyecek hasarlara neden olabilecektir. Erdoğan görevine devam edilecekse ya Anayasal sınırlarda kalmalı ya da istifayı düşünmelidir. Ülkemizin toparlanması ve yüklerinden kurtulması temin edilmelidir.Maalesef demokrasi rayından çıkmıştır. AKP'nin hızlı düşüşü şikayet ve sorunların sandığa yansıdığının açık kanıtıdır.MHP oyunu arttırmış, alnının akıyla çıkmıştır. Milletvekili sayımıza 31 yeni kişi eklenmiştir.Hiçbir engel yolumuza çıkamayacaktır. Partimizin başarısını küçültmeyi aklından geçiren kim varsa yanlıştadır. Bugün AKP kaybetmiş, Türkiye umutlanmıştır.Milliyetçi Hareket Partisi aziz varlığını idame etme konusunda her zamankinden çok daha azimlidir.Fedakar teşkilat mensuplarımıza içtenlikle teşekkür ediyorum.Seçim sonuçlarının her şeye rağmen hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.

Televizyonlarda uzun zamanlardan bu yana araştırmacı yazar ve düşünür olarak Türkiye'yi yönledirmeye, Türkiye'ye yeni yeni senaryolar çizmeye gayret gösterenler seçim sonuçları netleşmeden veya genel bir kanaat oluşmadan tek başına AKP'nin iktidar olamayacağı varsayımını temel alarak koalisyonlar üzerinde bir tartışmaya başlatmak istemişlerdir. Sabaha kadar bu yeni senaryolar üzerinde Türkiye meşgul edilecektir. Türkiye'de anayasa geçerlidir. Seçimlerde eğer tek başına bir siyasi parti iktidar olmuyor ise ülkeyi iktidarsız bırakmamak için diğer siyasi partilerle beraber nasıl bir çalışma düzenine girileceğine dair geçmişte kazanılan tecrübeler vardır. Cumhurbaşkanı öncelikle TBMM'de milletvekili olan bir kişiyi görevlendirebilir.

Cumhurbaşkanı birini görevlendirebilir. Sayın Ahmet Davutoğlu'nun görevlendirmesi gerekir. Davutoğlu mecliste bulunan partilerle nasıl bir çalışma yapacağını görüşmesi gerekir.

Bir koalisyıona ihtiyaç duyuluyorsa bu koalisyon uyumlu bir koalisyon olmalı. AKP uyumu çözümden aramıştyıor. Çözüm sürecini Oslo ile görüşmüştür. Birinci koalisyon AKP ve HDP arasında olmalıdır. İkisi arasındaki örtülü iş birliğini kamufle etmek, bir dayatmaya başka partileri katmak siyasi ahlaksızlıktır.

"ERKEN SEÇİM NE ZAMAN OLACAKSA O ZAMAN DA SEÇİM OLUR"

Çözüm süreci ile ilgilenen AKP-CHP-HDP'yi de bir araya getirebilirsiniz. AKP+HDP koalisyonu 337 milletvekiline dayalı güven oyu alabilecek bir koalisyon modelidir.

AKP-CHP-HDP'yi esas alacaksanız, 469 geniş tabanlı bir koalisyon olur. Böyle bir yapılanma içerisinde Milliyetçi Hareket Partisi şerefi ve haysiyeti ile çok güzel bir ana muhalefet görevini de üstlenmeye hazırdır.

Bunların hiçbirisinden sonuç alınamıyorsa. En erken seçim ne zaman olacaksa o zaman da seçim olur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler