Erol Simavi’ye son görev

Hürriyet gazetesinin eski sahibi Erol Simavi için Kanlıca İskenderpaşa Camii’de cenaze namazı kılındı. Simavi, daha sonra Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yayınlanma: 10.06.2015 - 18:06
Abone Ol google-news

Monaco’da yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi’nin eski sahibi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) eski başkan yardımcısı Erol Simavi son yolcuğuna uğurlandı.

Simavi’nin cenazesi dün öğlen saatlerinde THY’ye ait bir uçakla Frankfurt üzerinden İstanbul’a, oradan Kanlıca İskenderpaşa Camii’ne getirildi. Simavi’nin eşi Belma Simavi ve oğlu Sedat Simavi taziyeleri kabul etti. Cenazeye katılanlar arasında Doğan TV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteciler Ertuğrul Özkök, Mehmet Yakup Yılmaz, Hasan Cemal, Doğan Hızlan, Oktay Ekşi, Murat Bardakçı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, sanatçı Erol Evgin, Adalet ve İçişleri eski Bakanı Mehmet Ağar, işadamları Erdoğan Demirören, Mustafa Koç, Ali Koç, Faruk Süren, Cem Hakko vardı. Uzun yıllar Erol Simavi’nin şoförlüğünü yapan Mustafa Baştuğ da cenazeye katıldı. konuştu. İmam Ali Aksu helallik istemeden önce, “Yanında çalışanlardan bir beyefendi, ‘Hocam çok ekmeğini yedik, o bize hakkını helal etti mi, bir sor bakalım’ dedi. İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Tebrik ediyorum” dedi. Simavi’nin cenazesi Kanlıca’daki aile kabristanına defnedildi.

Cenazeye katılanlar Erol Simavi’yi şöyle anlattı:

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertugrul Özkök: Hayatı boyunca gazeteleriyle konuşmayı tercih etti. Çalıştığı insanları özgür bıraktı. Biz gazetecilere sorarsaniz, iyi bilirdik hem de çok iyi bilirdik.

Gazeteci Hasan Cemal: Nadir Nadi’nin gazetesinde 18 yıl geçirdim. 12 Eylül döneminde Evren Paşa seyahatlere gazete patronlarını çağırırdı. Nadir bey gitmek istemez, ben giderdim. Bu sebeple Erol Simavi, Haldun Simavi, Aydın Doğan, Kemal Ilıcak’la çok birlikte oldum. Erol beyin gazeteci patron olarak artılarının, sevaplarının ağır bastığını söyleyebilirim.

DHA Genel Müdürü Ugur Cebeci: İstihbarat şefi olarak görev yaptığım yıllarda Türkiye’nin en zor yıllarıydı. Bunu aşarken de arkamızda Erol Simavi gibi bir gücü hissederek gazetecilik yapmak çok hoş bir şeydi

Gazeteci Doğan Hızlan: Birçok öncülüklerin, yeniliklerin lideriydi. En önemli yanı, yenilikleri getirmesiydi. Gazetede heyecana kapılmanız, bir haberi heyecanla yayınlamanız kolay iştir ve insan heyecana kapılır. Ama Erol Simavi bu heyecana kapılmaz onu da bir nesnelliğin süzgecinden geçirirdi.

EROL SİMAVİ KİMDİR

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler