Anıtkabir açılımı

“Askeri vesayet” tartışmalarının sık yaşandığı günlerde Anıtkabir ziyaretçi sayılarını yayımlamayı bırakarak kamuoyundan tepki gören Genelkurmay Başkanlığı, Ata’ya yazılan not ve mektupları Anıtkabir’in internet sitesi üzerinden yayımlaya başladı.

Yayınlanma: 15.01.2014 - 23:00
Abone Ol google-news

Genelkurmay, Anıtkabir ile ilgili dikkat çekici bir uygulamaya imza attı. 7 Ocak tarihinden itibaren Anıtkabir’in internet sitesinde Ata’ya hitaben kaleme alınan mektuplar yer alıyor. Ceyhan Çınar isimli bir yurttaşın Anıtkabir internet sitesinde yayımlanan mesajı şöyle:

Emanetine gözümüz gibi bakacağız

“Kelimelerin anlamını yitirdiği bir anı yaşıyorum. Atam, huzurunda olmak ve sana bu kadar yakında bulunmanın anlamı anlatılamaz. Bağımsızlığı bizde karakter haline getirdiğin için sana minnettarız. Bize bırakmış olduğun emanetine gözümüz gibi bakacağız...”

Duygu Dertsiz, Evren Erdem ve Koray Tanrıver tarafından ortaklaşa yazılan mektupta ise “Ne mutlu Türküm diyene” vurgusunda bulunularak şunlar kaydedildi:

“İnsanın nefes alırken yutkunamadığı, gözlerinin dolu dolu olduğu, her yer, her adımı vatan kokan bir yer burası. Yaptığın her şey için, bugün Türk olarak nefes almamızı sağladığın için sana minnettarız. İçindeki bu vatan sevgisini ve bize bunu kazandıran ulu önder Atatürk’ü son nefesime kadar hatırlayıp saygı ve sevgiyle anacağıma yemin ederim. Ne mutlu Türküm diyene.”

Kadınlarımız özgürse senin sayende

Sümeyye Yavuz adlı bir yurttaş ise Ata’ya hitaben şu satırları kaleme aldı:

“Değerli Paşam, uzun zaman oldu sen gideli. Her gün yokluğuna biraz daha üzülüyorum. Bayramların bile buruk sevinçle geçiyor. Ama biz yine de her şeye rağmen senin yokluğunda, senin yaptıklarınla teselli buluyoruz. Geçen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Sen olmasaydın gönlümüzce bayram yapabilir miydik? Sen bizi bu özgürlüğe kavuşturmasaydın böyle mutlu olabilir miydik? Tabii ki hayır. Senin yaptıklarınla yaşıyoruz ve senin sayende mutluyuz. Eğer bugün bu vatan üzerinde herkes eşitse bu senin sayende, kadınlarımız özgürse, çocuklarımız mutluysa, Türk milleti rahatsa, bunlar da senin sayende. Paşam; sen rahat uyu. Biz senin izindeyiz. Daha sonraki bayramlarda da yanımızda olmasan da kalbimizdesin...”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler