Süleyman Demirel, İslamköy’de toprağa verildi

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta'da son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 20.06.2015 - 12:44
Abone Ol google-news

<video:302893>

Süleyman Demirel son yolculuğuna uğurlandı - VİDEO

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için adını taşıyan külliyenin bahçesinde yer alan Şehriban Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Demirel'in naaşı, saat 12.50'de Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören mangası tarafından morgdan alındı. Naaş, askerlerin omzunda musalla taşına getirilirken, törene katılanlar tabutun üzerine gül yaprağı attı.

Cami bahçesinde kılınan cenaze namazı için ilk gelen isim, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin oldu. Katılımın çok yoğun olduğu törende, ailenin namaza katılabilmesi, cemaatin uyarılar üzerine birkaç metre geriye gitmesiyle mümkün oldu. Bu da Demirel'in manevi oğlu olarak bilinen Vali Ertuğrul Dokuzoğlu'nun uyarılarıyla sağlandı.

Aileden ilk olarak tören alanına tekerlekli sandalyeyle Şevket Demirel gelerek, ön sırada saf tuttu. Şevket Demirel'in ardından ailenin diğer fertleri de tek tek alana geldi.

Aileyle eş zamanlı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ön sırada saf tuttu. Onu, TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk ve CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal izledi. Baykal safta yerini alırken, MHP Lideri Bahçeli ile tokalaştı. Protokol üyeleri yerini alırken, Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, merhum Cumhurbaşkanı ile simgeleşen fötr şapkasını getirerek Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine bıraktı, ardından da tabutu öptü.

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan,  İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelenkleri ise Demirel'in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

Törene katılmak için gelenlerin ilk ziyaret ettiği yer, Süleyman Demirel'in adını taşıyan Demokrasi ve Kalkınma Müzesi oldu. 10 liraya satılan atkılar, 'Baba Süleyman Demirel' yazılı fotoğraflar törene katılanların boyunlarına, ceketlerine asıldı.

ŞEVKET DEMİREL'E TAZİYE ZİYARETİ

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, işadamları İnan Kıraç, Taylan Bilgel, Ahmet Faralyalı, Serdar Faralyalı, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ile birlikte Şevket Demirel'in Barla'daki evine taziye ziyaretinde bulundu. Aydın Doğan ve beraberindekileri, Şevket Demirel'in damadı CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici karşıladı.

Aydın Doğan ve beraberindekiler, Demirel ailesine başsağlığı diledi. Şevket Demirel'le bir süre sohbet eden konuklara daha sonra eski bakanlardan ve Demokrat Parti eski Genel Başkanı Mehmet Ağar da katıldı. Buradaki taziye ziyaretinden sonra Şevket Demirel, ailesi ve konukları, törenin yapılacağı İslamköy'e geçti.

MÜZE MÜDÜRÜNÜN ODASINDA BULUŞMA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili ve MHP Milletvekili Meral Akşener, Eski Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, işadamları İnan Kıraç ve Taylan Bilgel, cenaze namazı öncesinde Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nin bilgi ve belge merkezini gezdi. Daha sonra müze müdürü Osman Siviloğlu'nun odasına geçen konuklar, bir süre sohbet etti. Müze müdürü Siviloğlu, konuklara müze hakkında bilgi verdi.


DEMİREL'İN CENAZESİNDEN KARELER


TÖRENE KATILANLAR

Törene, Süleyman Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, eski TBMM Başkanlarından Hüsamettin Cindoruk, Köksal Toptan, Hikmet Çetin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Masum Türker, DP Başkanı Gültekin Uysal, Antalya Milletvekili Deniz Baykal, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, eski bakanlardan Cavit Çağlar, eski Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamları Nihat Özdemir, Ali Koç, Erdoğan Demirören, Ali Şen ve Nazif Zorlu, eski Şişli
Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, siyasetçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz tarafından kıldırıldı. Yılmaz, namazın ardından dua ederek, helallik istedi.

KADINLARLA ERKEKLERLE BİRLİKTE SAF TUTTU

Demirel'in cenaze namazında kalabalık nedeniyle izdiham yaşandı. Cemaat, cami avlusundan sokağa taşarken çok sayıda kadın da erkeklerle birlikte cenaze namazında saf tuttu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler