HDP'ye Syriza soruşturması

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, SYRİZA partisinin MYK Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournas'ın katılımının “mülki amir” konumundaki valiliğe haber verilmediği gerekçesiyle, HDP'nin il başkanı Cavit Uğur hakkında soruşturma açtı.

Yayınlanma: 20.06.2015 - 23:41
Abone Ol google-news

HDP’nin 23 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Alanı’nda düzenlediği ve yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı mitinge konuk olarak, Yunanistan’da işbaşına gelen sol SYRİZA partisinin MYK Üyesi ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Yiannis Bournous da katılmıştı. Ancak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, barış ve kardeşlik vurgulu konuşma yapan, güvercin uçuran Bournas’ın katılımının “mülki amir” konumundaki valiliğe haber verilmediği gerekçesiyle, partinin il başkanı Cavit Uğur hakkında soruşturma açtı.

Bu kapsamda emmniyette ifade veren HDP İl Başkanı Uğur, “Kenan Evren öldü ama 12 Eylül anlayışı sürüyor” dedi. Savcılık kararını, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüşleri Kanunu’na dayandırdı. Buna göre, yabancıların toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde topluluğa saslenmeleri için, toplantının yapıldığı yerin en büyük mülki idare amirine 48 saat önceden bildirimde bulunması gerekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler