Dönüşü olmayan izin

Gazetemiz yazarı Cüneyt Arcayürek’i son yolculuğuna uğurladık. Kabrine kırmızı ve beyaz karanfiller bırakan sevenleri, duayen yazar için ‘Ömrünü bu renklere adamıştı’ dedi

Yayınlanma: 25.06.2015 - 22:38
Abone Ol google-news

Duayen gazeteci yazar Cüneyt Arcayürek dün Ankara’da Maltepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Gölbaşı Gömütü’nde toprağa verildi.

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar “Duayen bir meslek büyüğünü kaybettik. Yeri kolay doldurulamaz bir isim. Ama onun ilkelerini, onun anısını yaşatmaya gayret edeceğiz” dedi.

CENAZEDEN KARELER

Son temsilciydi

CHP Antalya milletvekili Deniz Baykal, Arcayürek için, “Tutarlılığın ilke ve inanç anlayışının ön planda olduğu, siyasi duruşun önemsendiği, bu doğrultuda bütün çabasıyla mesleğini yapmayı tek amaç bilen bir meslek ahlakının, bir gazetecilik anlayışının son büyük temsilcilerinden birisiydi” ifadelerini kullandı. Baykal, gazetecilik ve siyaset anlayışının, basına hakim olan ilkelerin ve değerlerin çok köklü bir değişim yaşamasına karşın, Arcayürek’in, hiçbir şey değişmemiş gibi aynı doğrultuda kararlılıkla mesleki çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Tabi onun bu tutumunun altında büyük bir ahlak anlayışı, meslek sorumluluğu anlayışı yatıyor. O nedenle onu seven sevmeyen herkes gazetecilik anlayışına saygı duyuyor. Bir kayıptır, bir önceki dönemin büyük bir kaybı artık aramızda değil, Allah rahmet eylesin. Basın dünyasına, ailesine, seven herkese başsağlığı diliyorum. Umarım gazetecilik tarihimiz yazılırken, bu örnekler hakettikleri şekilde değerlendirileceklerdir.”

Baykal ve Kılıçdaroğlu Esin Arcayürek’e taziyelerini illettikten sonra kısa bir süre görüştü. Kılıçdaroğlu basın mensuplarına açıklamada bulunmadı.

Gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise Arcayürek’i, “Arcayürek’in içinde hep yeniyi arama, büyük bir yazma ve okura ulaştırma duygusu vardı. Haberciliğin başı sağolsun diyorum. Uzun yıllar soluksuz bu mesleği sürdürebilmek Türkiye’de çok çok zor ama Arcayürek bunu başarmış biriydi” sözleriyle anlattı.

Gazeteci Hasan Cemal, Arcayürek’in kendisi için meslektaş değil bir baba olduğunu belirterek, yıllardır Ankara’da haber kovaladığını kendilerinin de peşinden koştuklarını söyledi.

Haberle yaşardı

Cemal, “Hakikaten haberle yaşayan, ‘haber atlatma’yla yaşayan, bunu yapamadığı günlerde de huzursuz olan bir ağabeyimizdi. Çok güzel şeyler yaşadık. Gazeteci milletinin başı sağolsun. Haber kovalayan bir gazeteci neslinin çok parlak temsilcilerinden biriydi” değerlendirmesinde bulundu.

Maltepe Camii’nde kılınan öğle namazının ardından Arcayürek’in cenazesi Gölbaşı Mezarlığı’na getirildi. Gömütüne kırmızı ve beyaz renkli karanfiller atan sevenleri duayen yazar için “Ömrünü bu renklere adadı” ifadalerini kullandı. Arcayürek ailesinin isteği üzerine çelenk yollamak yerine Türk Eğitim Vakfı, Türk Eğitim Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, LÖ- SEV ve TEMA’ya; gazeteci yazar Hıncal Uluç, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Özden, İnönü Vakfı, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Bilgi Yayınevi, Birinci Basın Sitesi, Vehbi Koç’un kızı Semahat Koç Arsel, iş adamları Can Kıraç, Bülent Eczacıbaşı, gazeci Ruhat-Göngör Mengi, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erol Sabancı, eski Meclis Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Halit Kıvanç, Türk-Amerikan ve Uluslarararası Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Kara Kedi Yayınevi ile birlikte birçok isim bağış yaptı.

Sevenleri veda etti

Arcayürek’in eşi Esin Arcayürek taziyeleri eski Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu ve gazetemiz adına Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte kabul etti. Arcayükrek’i; TBMM geçici Başkanı CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP milletvekilleri; Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, Utku Çakırözer, Özgür Özel, Uğur Bayraktutan, Enis Berberoğlu, Gülsüm Bilgehan, Tufan Köse, gazeteci yazarlar Hasan Cemal, Altan Öymen, Emin Çölaşan, Mete Akyol, İbrahim Yıldız, Nihat Genç, Müesser Yıldız, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, fotoğraf sanatçısı Ozan Sağdıç, sanatçı Ersan Petekkaya, Mehmet Haberal, Yılmaz Ateş, Özden Toker, Ali Baransel, Ahmet Taner Kışlalı’nın eşi Nilüfer Kışlalı, Gazetemiz İmtiyaz Sahibi Orhan Erinç, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay, İdari Müdürü Önder Çelik, Ankara Temsilcisi Erdem Gül, çizeri Musa Kart ve yazarları Hikmet Çetinkaya, Emre Kongar, Güray Öz, Ahmet Tan, Çiğdem Toker uğurladı.

Kıbrıs da unutmadı

Gazeteci arcayürek, KKTC’de de unutulmadı. Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, gazetemize gönderdiği faksta “Arcayürek, Ada’ya ilk gelen gazeteci olarak tanıdığımız, sevdiğimiz örnek bir insandır. Kıbrıs Türk Halkı’nın en hassas dönemlerinde mücadelemize şahit ve destek olarak çok önemli hizmetlerde bulunmuştur” ifadelerine yer verdi.

“Arcayürek’in çok değerli bir gazeteci olduğunu” söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Eski Başbakan Tansu Çiller vefatından duydukları üzüntüyü aileye taziye telgrafı göndererek bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler