Musa Anter cinayetinde Yeşil’in sorgusu dosyaya girecek

1992’de öldürülen yazar Musa Anter davasında mahkeme, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım’ı sorgulayan Orhan Taşanlar ile Mehmet Eymür’ü tanık olarak çağırdı.

Yayınlanma: 26.06.2015 - 06:54
Abone Ol google-news

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 1992’de Diyarbakır’da yazar Musa Anter’in öldürülmesine ilişkin davada eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür ile eski Ankara Emniyet Müdürü Orhan Taşanlar’ın “tanık” olarak dinlenmesine karar verdi. 1995’te Mahmut Yıldırım’ı Ankara Emniyeti’nde gözaltına alıp sorgulayan isim olan Orhan Taşanlar’a Yeşil’in ilişkileri ve anlattıkları sorulacak.

Güvenlik nedeniyle Ankara’ya taşınan Anter davasında yargılama Yeşil’e odaklandı. Davanın dünkü duruşmasınd mahkeme Başkanı Afak İlleez’e göre, Yeşil hakkında çıkarılan kırmızı bültenle ilgili işlemler tamamlandı. Yeşil, resmen kırmızı bültünle dünya çapında aranıyor. Diğer yandan Emniyet Genel Müdürlüğü, kayıtlarında sanık Mahmut Yıldırım’ın silah ve silah ruhsatı olduğuna ilişkin bir bilgiye ulaşılamadığını belirterek, konunun Jandarma Genel Komutanlığı’na sorulmasını önerdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler