Baydemir'den müthiş iddia: Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı katliama katılmış bir caninin...

CNN Türk'te Tarafsız Bölge programında Suriye'deki son gelişmeler konuşuldu.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 08:52
Abone Ol google-news

<video:309959>

"Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı katliama katılmış bir caninin..."- VİDEO 
 Programın konukları arasında bulunan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Kobani'de öldürülen bir IŞİD'linin üzerinde çıkan bir kimlik kartını göstererek, "Elimde tutmuş olduğum kimlik kartı Akçakale'de AFAD'ın tesislerinde barınan ve kimlik kartı alan bir caninin, Kobani'deki katliama katılmış bir caninin üzerinden çıkan kimlik kartıdır" dedi.
Programda ayrıca "Kobani" tartışması yaşandı.

Baydemir'in iddiasına AFAD'dan yanıt

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa'nın, Kobani'de yaşanan savaşı "tiyatro" olarak nitelemesine hem Ahmet Hakan, hem de HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir tepki gösterdi.
Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Kobani için söylediği "savaş yok orada. IŞİD teslim etti, devretti. Neden savaştan bahsediyorsunuz. O tiyatro sadece Kobani'de yaşandı. Tel Abyad'da o tiyatro yaşanmadı. Yani orada savaş yoktu, uluslararası koalisyon uçakları geldi, IŞİD çekildi devretti gitti" sözlerine Ahmet Hakan tepki göstererek "ölmedi mi insanlar Kobani'de. Nasıl tiyatro olur mu" dedi.  
Ardından da HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir "çok yazık sayın başkan çok yazık. Allah aşkına tiyatro demeyelim" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler