Utandıran gerekçe: Yerde debelenmeye devam edince şamarladı

Karakolda dayak yiyen Fevziye Cengiz’e 1 yıl 2 ay ceza veren mahkeme, gerekçeli kararda da “Polis memuru, yerde debelenmeye devam eden Fevziye’yi şamarlamaya devam ettiği” ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 30.06.2015 - 12:29
Abone Ol google-news

<video:89019>

İzmir’de Fevziye Cengiz adlı kadını Karabağlar Polis Karakolu’nda döven polisler ve polise hakaretle suçlanan Cengiz hakkında İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği kararın gerekçesi açıklandı. 2 polise 1 yıl 3’er ay, Cengiz’e ise 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezası veren mahkeme, gerekçeli kararında da karakoldaki şiddetin “aniden” geliştiğini öne sürdü.

Karardaki, “Fevziye’nin karşı koymaya çalıştığı, yerde debelendiği, Beyit’in (polis memuru), yerde debelenmeye devam eden Fevziye’yi şamarlamaya devam ettiği” ifadesi dikkat çekti.

Cengiz, 16 Temmuz 2011’de İzmir’de bir gece kulübünde eşiyle birlikte eğlenirken kimlik kontrolü yapan polislerce gözaltına alınmak istenmiş, daha sonra götürüldüğü Karabağlar Polis Karakolu’nda da feci şekilde dövülmüştü. İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi, karakolun kamera kayıtlarına da yansıyan dayağı “basit yaralama” olarak değerlendirerek, iyi hal indirimi de yaptığı polis memurları Beyit S. ve Hakan Y’ye 1 yıl 3’er ay hapis vermişti. Mahkeme Cengiz’i de “polislere hakaret” suçundan 1 yıl 2 ay 17 gün hapis cezasına mahkûm etmişti. Polisler, 18 ayın altında ceza aldıkları için cezaevine girmemişlerdi. Cengiz’in cezası da 8 bin 840 lira para cezasına çevrilerek ertelenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler