Ayşe Cemal 23 yıl sonra Cumhuriyet’te

Türkiye reklam dünyasının önde gelen isimlerinden Ayşe Sözeri Cemal, Cumhuriyet gazetesinin reklamdan sorumlu icra kurulu danışmanlığına getirildi.

Yayınlanma: 02.07.2015 - 23:20
Abone Ol google-news

Türkiye’de reklam dünyasının önde gelen isimlerinden Ayşe Sözeri Cemal, Cumhuriyet Gazetesi Reklamdan Sorumlu İcra Kurulu Danışmanlığı görevine getirildi. 1992’den 2013’e kadar Hürriyet Reklam Grup Başkanlığı yaptıktan sonra Hürriyet Gazetecilik ve Matbacılık A.Ş Yönetim Kurulu üyeliğine getirilen Cemal, 23 yıl sonra Cumhuriyet Gazetesi’ne döndü.

PORTRE: Ayşe Sözeri Cemal

Ayşe Sözeri Cemal, İstanbul Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı. Cemal, Cam Pazarlama’da Pazar Araştırma Raportörlüğü, Türkiye Şişe Cam Genel Müdürlüğü’nde Pazar Araştırma Uzmanlığı yaptıktan sonra 1987’de girdiği Cumhuriyet gazetesinde 1992’e kadar Reklam Müdürü olarak çalıştı. Ayşe Sözeri Cemal, Hürriyet gazetesinde 1992’de başladığı Reklam Grup Başkanlığı görevini 21 Haziran 2013’e kadar sürdürdü. Cemal, Reklam Grup Başkanlığı görevinin ardından Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Almanca ve İngilizce bilen Ayşe Sözeri Cemal, T24 yazarı Hasan Cemal ile evli ve Defne Cemal’in annesi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler