'Tecavüz kaçınılmazsa zevk al' diyerek tecavüz edip görüntülerini çekti

İstanbul’da bir firmada yönetici olarak çalışan Z.K., 2011 yılında internette tanıştığı C.T. ile sohbet ettikten 2 saat sonra buluştu ve evine gitti.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 10:38
Abone Ol google-news

İddiaya göre C.T., genç kadına tecavüz etti ve görüntülerini çekti. C.T., 3 saat evinde alıkoyduğu Z.K.’nın, “Fotoğrafların elimde, artık her isteğimde geleceksin” diyerek evine gitmesine izin verdi. Taciz aralıksız sürünce Z.K. suç duyurusunda bulundu, C.T. tutuklandı.

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı, C.T. hakkında “cinsel saldırı ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlamasıyla dava açtı. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkan C.T. suçlamaları reddetti, kendisini şöyle savundu:

‘KENDİ RIZASI İLE’

“Kendisini ‘Berna’ olarak tanıtan Z.K. ile internette tanıştım. Yaşımı ve fotoğraftaki kişinin gerçekten ben olup olmadığımı sordu. Evimin yakınındaki bir AVM’de buluştuk, yemek yedik. Bakkaldan Alkol ve çerez falan aldık, evime geldik. Alkol aldık, daha sonra da rızası ile ilişkiye girdik. Ayrıldığı kocasının kendisine kötü davrandığından ve uyuşturucu kullandığından bahsetti. Dosyadaki fotoğrafları da kendi rızasıyla çektim. Para istedi, verdim, ayrıldık. Neden şikâyetçi oldu, anlamadım.”

Z.K. ise olayı şöyle aktardı:

“Buluştuk, eve gitmek istedi ama reddettim. Israrı ve kısa bir süre kalacağını söylemesi üzerine evine gittik. Evden ayrılmak istedim ancak bırakmadı. Tacize başladı, kıyafetlerimi çıkardı, direndim ancak karşı koyamadım. ‘İşini güzel yap, gözümün içine sevgiyle bakacaksın, tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bakacaksın’ dedi. Fotoğraflarımı çekti, çekim yaparken de gülmemi istedi. Fotoğraflarla şantaj yaptı.”

Mahkeme, C.T.’yi “cinsel saldırı ve alıkoyma”dan 12 yıl hapse çarptırdı. Bu karar, C.T.’nin temyiz talebini reddeden Yargıtay 14. Ceza Dairesi tarafından da onandı.

Onama kararına itiraz ise Yargıtay Başsavcılığı’ndan geldi. Yargıtay Başsavcılığı, itiraz gerekçesinde özetle şu ifadelere yer verdi: “Yüksek eğitimli, yönetici bir kadın 2 saat önce tanıştığı adamın evine neden gider? Fotoğraflarda ilişkinin zorla olduğuna dair emare yok. Kadının vücudunda darp izi yok, kıyafetlerinde ise yırtık vb. yok. İlişki rıza dahilinde. Sanığın beraatine karar verilmeli.”

Bu itiraz Yargıtay Ceza Genel Kurulu’nca kabul görmeyince T.’nin 12 yıl hapis cezası kesinleşti.

YEREL MAHKEMEDEN ÖNEMLİ VURGU

Yerel mahkeme kararında, tecavüze uğrayan kadınlar konusunda önemli tespitlere de yer verildi. Cinsel saldırıya hedef olan kadınların, ‘toplumun değer yargıları” nedeniyle olayın ortaya çıkmaması için şikâyet yoluna başvuramadığı vurgulanan kararda, “Bu durum maalesef toplumsal bir gerçektir. Somut olayda olduğu gibi sanıkla tanışmak için olay yerine giden bir kadın için ‘Tanımadığı bir erkekle buluşmaya neden gittin, ne işi vardı?..’ şeklinde yaklaşımda bulunulmakta ve kadın adeta işlenen suçun nedeni ve ortağı gibi görülmekte, ona karşı küçültücü davranılmaktadır” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler