Uykusuz kapılarını Bilal'e açtı

Bilal Erdoğan, katıldığı Ramazan karikatürleri sergisinin açılışında ilk kez takma bir isimler kısa bir dönem karikatür yazarlığı yaptığını açıkladı. Vedat Özdemiroğlu, "Bilal'İn kendisi mizah. Gerçekleri yazsın Uykusuz'un kapıları ona açık" dedi.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 11:49
Abone Ol google-news

Yolsuzluk iddialarıyla gündemden düşmeyen TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Ramazan karikatürleri sergisinin açılışında bir dönem Cafcaf isimli dergide mizah yazıları kaleme aldığını açıkladı. Erdoğan, “Cafcaf‘ın benim için ayrı bir anlamı var. Bunu kimse bilmiyor. Çok kısa bir sürede olsa yazdığım bir mecradır. Hangi isim olduğunu söylemiyoruz” dedi.

Eyüp Belediyesi'nin Ramazan etkinlikleri kapsamında düzenlenen Ramazan Karikatürleri sergisinin açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan gerçekleştirdi.

Bilal Erdoğan açılışta yaptığı konuşmada "Karikatür dendiği zaman bizim için değerli ne varsa onun hırpalanması maalesef bu Türkiye’de, dünyada da akla geliyor. Bizim tabi ki bu topraklardaki mayamızı edep kavramı teşkil ediyor. Bu olmadığı zaman onun üzerine ne bir şey inşa edebilirsiniz, ne medeniyet olabilirsiniz ne de dünyaya bir şey vaat edebilirsiniz. Ne zulme son verebilirsiniz, ne barışı temsil edebilirsiniz. Onun için kültürden soyutlanmamış bir karikatür alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Hakikaten Türkiye’de değerlerine yabancı olan, değerlerini aşağılayarak onlar üzerinden alaycı dil kullanan, onlar üzerinden mizah oluşturmaya çalışarak, küfür ederek, okur toplayan dergilerin yanında ilk defa Cafcaf Dergisi var. 9 yıl olmuş dile kolay demek ki artık yaşatabiliyoruz. Hacamat kısa süre önce yayın dünyasına katıldı yadsınamayacak bir kitle buldu. Bunun için bir taban oluşmaya başladı” diye konuştu.

Erdoğan Cafcaf dergisinin kendisi için ayrı bir anlamı olduğunu söyleyerek, "Bunu kimse bilmiyor. Çok kısa bir sürede olsa yazdığım bir mecradır. Hangi isim olduğunu söylemiyoruz" dedi.

"BİLAL'İN KENDİSİ MİZAH'

Bilal Erdoğan'ın "mizah yazarlığı" yaptığını açıklaması mizah dünyasında da esprilere neden oldu.
Uykusuz dergisinden Vedat Özdemiroğlu, Sol dergisine Bilal Erdoğan'ın mizah yazarlığına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Özdemiroğlu, "Bilal Erdoğan'ın doğal hali mizahın konusu" dedi.
"Bizim okurumuz Türkiye'nin en zeki okuru ama Bilal olunca sıfırlamak, sıfırdan almak lazım, ben olsam Sümeyye'ye yazdırırdım" diyen Vedat Özdemiroğlu, "Ancak Bilal Erdoğan mizah yerine gerçek günlüklerini yazarsa bu Türkiye için hayırlı olur. Bunu yazarsa kullanabiliriz, Uykusuz sayfaları Bilal'e açık" ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler