MİT TIR’larında müebbet istendi

Adana ve Hatay'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili soruşturmada iddianame tamamlandı. İddianame Tarsus 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabul edildi.

Yayınlanma: 03.07.2015 - 17:35
Abone Ol google-news

Adana ve Hatay’da MİT’e ait tırların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. İddianame Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

1 Ocak 2014’te Hatay, 19 Ocak 2014’te de Adana’da MİT’e ait TIR’ların silah ve mühimmat taşıdığı gerekçesiyle durdurulmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında dönemin Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık, Özel Yetkili Başsavcı Vekili Karaca, özel yetkili savcılar Takçı ve Şişman ile Adana eski İl Jandarma Komutanı Albay Çokay, 8 Mayıs’ta Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “casusluk” suçlaması ile tutuklandı. HSYK tarafından kovuşturma izni çıkmasının ardından karar, TIR’ların durdurulduğu Adana ve Kırıkhan’a en yakın ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu Tarsus, İskenderun ve Osmaniye başsavcılıklarına gönderildi.

Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, Adana’nın batı kesiminde Öğretmenler Bulvarı’nda TIR’ların durdurulmasıyla ilgili soruşturma sonunda 4 isim hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemek” suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu , “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri temin etmek” suçundan 8’er yıl ve “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan 10’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. 324 sayfadan oluşan iddianameyi Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi kabul etti.

TIR’ların Adana Ceyhan ve Hatay Kırıkhan’da durdurulmasıyla ilgili kovuşturma devam ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler