‘Diktatör’ demenin cezası 11 ay 20 gün

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ‘Diktatörler sokakta devrilir’ pankartı açan üç öğrenci hakkında 11 ay 20 gün hapis cezası verildi. “Cumhurbaşkanı’na hakaret” gerekçesiyle verilen hükmün açıklanması geri bırakıldı

Yayınlanma: 06.07.2015 - 16:23
Abone Ol google-news

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde duvara “Diktatörler sokakta devrilirler” yazılı pankart açan üç öğrenci hakkında “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11’er ay 20’şer gün hapis verildi. Ardından hükmün açıklanması ertelendi. Bu arada, aynı gün aynı pankartı açan beş öğrenci de iki ayrı davada yargılanıyor.

Gençlik Muhalefeti’nden Hasret Akbıyık, Çağdaş Yurtseven ve Mert Özay’ın geçen yıl “Diktatörler sokakta devrilirler” yazılı pankartı kampüsteki yemekhaneye asmalarından ötürü Eskişehir 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan dava, geçen 26 Haziran’da bitti. Üç gence “cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 11’er ay 20’şer gün hapis cezası verildi. Ardından hükmün açıklanması ertelendi. Bu pankartın iki benzeri aynı gün 2 Eylül Kampüsü’nde ve Osmangazi Üniversitesi’nde açılmıştı. Bu nedenle diğer iki pankarttan ötürü beş genç daha yargılanıyor.

(Radikal)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler