‘Bodrum lahmacunu’ durgunluğa yenildi

Bodrum’da esnafın yüzü gülmüyor. Rus ve İngiliz turistler rotayı çevirdi. Dünya starlarını da hayrete düşüren restoran hesaplarında bile ‘indirim’ söz konusu

Yayınlanma: 06.07.2015 - 23:40
Abone Ol google-news

Denizi, güneşi, aşkları, kaçamakları, yerli ve yabancı turistleri, gece hayatıyla her dönem cazibe merkezi olarak kabul edilen Bodrum, dudak uçuklatan faturalarıyla da ünlüdür. Bodrum’a gelen yerli ya da yabancı turistlerin ödedikleri “lahmacun” fiyatları daire içine alınır. Bu “turist”ler lahmacun ve ayrana bir servet öder. Kimisi “isyan ederken” kimisi de bir zenginlik göstergesi olarak, “istemeyen gelmesin, yemesin” diyerek topu karşılar. Ancak bu yıl Bodrum’da esnafın yüzü gülmüyor. Her yıl Rusya, Polonya ve İngiltere’den yaşanan turist akınından bu yıl eser yok. Esnaf ve yerli turistler, yabancı turistlerde gözle görülür bir azalma olduğuna dikkat çekiyor. Kimi esnaf bunu “mülteci” sorununa bağlıyor. Kimisi de belediyenin yeteri kadar çalışmadığına... Kentin müdavimleri ramazan ayının yerli turist üstünde etkili olduğunu söylemeden geçmiyor. Ramazan kampanyalarına karşın yerli turistin tatil takviminde farklı seçenekler bulundurduğunu belirtiyor.

Töre ‘ucuz’ kurtuldu

Önceki gün Beşiktaş’ın ünlü futbolcusu Gökhan Töre ve arkadaşları, Maça Kızı’ndan 7 lahmacun, 4 ayran siparişi verdi. Toplam 389.85 lira ödeyen Töre’nin adisyonumda, lahmacunun tanesinin 39, ayranın ise 18 liraya geldiği görüldü. Aynı işletme bu yaz lahmacunun fiyatı 50 lira olarak belirlemişti. Fahiş fiyatlar bu yazın başında dünyaca ünlü model Kate Moss’un Bodrum Türkbükü’nde pide ve şarap siparişine 7 bin lira hesap gelmesiyle gündeme damgasını vurdu. 2013’ün yazındaysa İbrahim Tatlıses “Bir lahmacun ve ayran 64 liraymış! ayıptır ya” diye isyan etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler