Roboski'de gerginlik Asker, vekil ve gazetecileri tartakladı... Cumhuriyet muhabiri darp edildi

HDP Milletvekili Ferhat Encü, bir grup gazeteci ile sınır hattını incelemek üzere Şerit Yaylası'na gitti. HDP'li Encü ve gazetemiz muhabiri Mahmut Oral askerler tarafından da darp edildi.

Yayınlanma: 07.07.2015 - 12:58
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Roboski), köyünde, halkın yaylalara çıkmasının engellenmesi, sınır kesimine de sürekli olarak askeri personel takvi edilmesi nedeniyle yaşanan gerilim, doruk noktasında. Son bir haftadır yaşanan gerilimi yatıştırmak için bölgede bulunan, kendisi de Roboskili olan HDP Milletvekili Ferhat Encü, sabah saatlerinde sınır hattındaki durumu incelemek üzere bir grup gazeteci ile Şerit Yaylası mevkiine gitti.

Askerler, Encü ile gazetecilerin bulunduğu araca doğru gaz bombası atıp, aracın üzerinden havaya doğru yüzlerce mermi sıktı. Bu sırada gazeteci olduğunu söyleyerek araçtan inmeye çalışan gazetemizin Diyarbakır muhabiri Mahmut Oral, askerler tarafından tartaklanarak, araca binmemesi halinde silahla vurulmakla tehdit edildi.

Bu arada çevreye yeniden gaz bombası atıldı. Olayın büyümesi üzerine araçtan inen Encü ise kendisinin Şırnak milletvekili olduğunu söylediği halde, askerler tarafından tartaklandı. Askerlerin arasında kalan Encü, yakasından tutularak itildi, dövülmeye çalışıldı.

Encü defalarca milletvekili olduğunu söylediği halde askerler tartaklamayı sürdürdü. Askerler Encü’ye “Burada devlet biziz, ne milletvekili, biz devletin onurunu temsil ediyoruz. Siz teröristsiniz, eşkiyasınız, bize saldırmak için arabadan indiniz” diyerek hakaret etti.

Araya girmeye çalışan gazetecilere de hakaret etmeyi sürdüren askerler, havaya sıkılan mermiler altında “Burada devlet yok diye yazıyordunuz, işte devlet biziz” diyerek, makinelerini alıp kırmakla tehdit etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon