Halife mi oldu?

Millet Camii’nin açılışına katılan Akit yazarı, “İzlenimlerime göre Cumhurbaşkanımız cuma namazı kıldıracak. Köşke yakın dostlarımız bu bilgiye itiraz etmedi” diye yazdı

Yayınlanma: 07.07.2015 - 19:31
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın açılışına da katılan Yeni Akit yazarı Sinan Burhan dün gazetesindeki köşesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cuma namazını kıldıracağını iddia etti. Gazetede dün çıkan iddia saray tarafından yalanlanmadı.

Sinan Burhan, köşesinde, Ak Saray’ın içinde açılan camiyi anlatırken, “Cami açılışında eksik olan bir nokta vardı. O eksiklik de Sayın Cumhurbaşkanının Cuma kıldırmamasıydı” dedi. Burhan, şöyle devam etti:

“Dini bilgisinin iyi olduğunu bildiğimiz Erdoğan, Cuma namazı da kıldırsa iyi olur dedim. Sonra ufak bir araştıma sonunda aldığım bilgi ve edindiğim izlenim, evet Cumhurbaşkanımız Cuma namazı kıldıracak. Köşke yakın dostlarımız da bu bilgiye itiraz etmedi.”

Yazıda Erdoğan’ı Sultan Abdülhamid’e benzeten Yeni Akit yazarı, “Açılış anında aklıma bir an Abdülhamid Han geldi. Bu büyük sultanla da çok uğraştılar. İngilizler, batılılar ve yandaşları Kızıl Sultan dediler. Ama tarih gösterdi ki Osmanlı’nın en büyük padişahlarından birisidir. Siyonizme karşı dimdik ayakta durmuştur. Erdoğan da aynı Abdülhamid Han gibi. Bu büyük insan halkla buluşmak için Cuma Selamlığına çıkardı. Belki Erdoğan da yapar” ifadelerini kullandı.

Saray’ın adı Külliye oldu

Bu arada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “lüksü ve ihtişamı” ve astronomik maaliyeti nedeniyle kamuoyunda tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı halk gözünde “meşrulaştırma”nın yeni bir adımını daha attı. Erdoğan, Başbakanken yaptırdığı adını da kendisinin “Saray” olarak koyduğu yeni binanın adını, sonra gelen tepkileri de dikkate alarak, kampüs içinde yer alan “Millet Cami”sinin açılışı ile resmen “külliye”ye çevirdi. Resmi posta adresi “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi” olarak değiştirilen Saray, Erdoğan’ın resmi programında da “Külliye” olarak belirtildi. Aynı şekilde Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesindeki “İletişim” bölümünde yer alan adres de Külliye olarak değiştirldi. Daha önce “Cumhurbaşkanlığı Sarayı 06560 Beştepe-Ankara” ifadelerinin yazılı olduğu sayfaya “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara” yazıldığı görüldü.

İnternet sitesinde hâlâ Saray!

Resmi adının Külliye olarak değiştirilmeye çalışılmasına karşın tüm e-devlet uygulamalarının birleştirildiği turkiye.gov. tr sitesinde Cumhurbaşkanlığı adresinin “Cumhurbaşkanlığı Sarayı Beştepe- Ankara 06560 Çankaya Ankara / Türkiye” olarak gösterilmesi dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler