Gazeteciye haber cezası

AKP ’li Amasya Belediyesi, haberlerine kızdığı muhabirimiz Mehmet Menekşe’nin eğitim danışmanlık bürosunun ruhsatını iptal etti.

Yayınlanma: 16.07.2015 - 23:56
Abone Ol google-news

AKP’li Amasya Belediyesi, “Amasya Katı Atık Tesisinin 2015 yılında çeşitli bahanelerle beş kez açılışını haber yapan gazetemiz muhabiri Mehmet Menekşe’yi iki yıl önce açtığı eğitim danışmanlık bürosunun çalışma ruhsatını iptal ederek cezalandırdı.

Muhabirimiz Mehmet Menekşe yaklaşık 25 yıl dershanecilik yaptıktan sonra iki yıl önce Önem Öğrenci Koçluğu adında eğitim danışmanlık merkezi açtı. Hem eğitim danışmanlığı yapıp hem de gazetemizde Yurt Haberleri Muhabiri olarak çalışan Menekşe, 15 Mayıs 2015’e kadar hiçbir sorun yaşamadan danışmanlık işini yürüttü. Menekşe, 15 Mayıs 2015’te Amasya Katı Atık Tesisinin beş kez açılışını haber yaptı. Cumhuriyet’in manşetten verdiği haber Türkiye gündemine oturarak, en çok okunan haber oldu. Bunun üzerine AKP’li Amasya Belediyesi önce Menekşe’nin işyerine izinsiz afiş astığı gerekçesiyle ceza kesti. Zabıtalar danışmanlık merkezinde dershanecilik yapılıyor diye tutanak tuttu. Arkasından belediye İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazarak danışmanlık merkezinin izninin olup olmadığını sordu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18.06.2015 tarihli, 44721025-410.08-E.6316340 sayılı yazısı ile Menekşe’ye ait danışmanlık bürosunun kaydının olmadığını yazı ile bildirdi. Bunun üzerine AKP’li belediye büronun ruhsatını iptal etti. Duruma tepki gösteren Menekşe konuyu Belediye Başkanı Cafer Özdemir ile görüşmek, bilgi vermek istediyse de görüşme talebini reddedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler