Çipras'ın annesi konuştu

Avrupa ile ağır şartlarla anlaşan Yunanistan lideri Aleksis Çipras'ın annesi oğlunun ruh halini anlattı. Anne Aristi Çipras, referandumdan bu yana oğlunun düzenli yemek yemediğini ve uyuyamadığını söyledi.

Yayınlanma: 19.07.2015 - 15:46
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği ile masaya oturan ve tartışmalı bir anlaşma ile kalkan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'ın annesi konuştu. Oğlunun ruh halini anlatan Anne Aristi Çipras, referandumdan bu yana oğlunun büyük bir baskı altında olduğunu vurguladı. Anne Çipras oğlu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Çocuklarına fazla zaman ayıramıyor. Onları fazla göremiyor. Düzenli yemek yemiyor son günlerde. Aynı zamanda uyuyamıyor da. Ama başka şansı da yok. Çünkü ona güvenen insanlara borçlu." Eurodan Yunanistan değil Almanya çıksın!

 

BEN DE ÜÇ GÜNDÜR UYUMADIM

 

Gazetevatan'ın haberine göre; kendisinin de üç gündür uyumadığını dile getiren Aristi Çipras, "Aklım hep Aleksis'te. Depresyon içindeyim. Sırtında bütün ülkenin yükünü taşıyor" dedi. Eski Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varufakis de dün kurtarma paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Ülkesinin AB ile yaptığı anlaşmadaki reformların başarılı olmayacağını iddia eden Varufakis ayrıca Yunanistan'ın tarihe 'gelmiş geçmiş en büyük makro ekonomi yönetimi felaketi' olarak geçecek bir programla karşı karşıya olduğunu söyledi. Atina'nın kemer sıkma önlemleri karşılığında alacağı 86 milyar euroluk üçüncü kurtarma paketi için Varufakis, "Program şu anda başarısız oldu bile" yorumunu yaptı.

 

KAHN'DA YUNANİSTAN İÇİN KRİZ REÇETESİ HAZIRLADI

 

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski Başkanı Dominique Strauss-Kahn, Yunanistan hakkında bir plan hazırladı ve mektup olarak tüm kreditörlere yolladı. Kahn'ın sunduğu planda borcun iki yıl boyunca ertelenmesi önerisi yer aldı. Kahn böylece ülkenin bir nefes alacağını ve hükümetin de esneklik kazanarak daha verimli çalışmayı sağlayan reformları yapabileceğini iddia etti. Kahn'ın önerisine göre ayrıca iki yılın ardından mali reformları yapması halinde bir de borç indirimi yapılabilir.

YUNAN BANKALARI BULGARİSTAN'DA BİRLEŞİYOR

 

Bulgaristan'da Postbank adıyla faaliyet gösteren Eurobank bir diğer Yunan bankası Alpha Bank'ın şubelerini alıyor. İki Yunan bankasının birleşmesi için cuma günü mutabakat zaptı imzalandı. Alpha Bank'ın Bulgaristan'da 254 milyon euroluk mevduatı ve 410 milyon euroluk kredisi var. Anlaşmasının gerçekleşmesinin ardından iki banka Bulgaristan'da 200 şubesi olan dördüncü büyük banka haline gelecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler