Özlemimiz dinmedi. İşte anma törenleri

Uğur Mumcu ve tüm katledilen aydınlar anısına düzenlenen ‘21. Adalet ve Demokrasi Haftası’ başlıyor...

Yayınlanma: 22.01.2014 - 23:35
Abone Ol google-news

Bombalı suikast sonucu 24 Ocak 1993’te yaşamını yitiren Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu, katledilişinin 21. yılında yurt genelinde düzenlenecek bir dizi etkinlikle anılacak.

ANKARA: Başkent Ankara’da Mumcu için ilk tören saat 10.30’da, Batıkent Uğur Mumcu Parkı’nda gerçekleştirilecek. Sevenleri, Mumcu’nun parktaki anıtına çelenk koyacak. Mumcu, saat 12.00’de, evinin önünde, sokağında, karanfil ve mumlarla anılacak. Saat 14.30’da da sevenleri Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki gömütünü ziyaret edecek. CHP’li gençler ise Mumcu için saat 18.00’de, Kuğulu Park’tan Mumcu’nun sokağına meşaleli yürüyüş gerçekleştirecek. Aynı gün Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Çağatay Gökhan Çekiç’in hazırlayacağı “9-10-11 İnsan Hakları” başlıklı serginin açılışı yapılacak. Gürsel Gökçe’nin düzenlediği Çankaya Belediyesi Galeri Kara’daki “Sönmeyen Işık Uğur Mumcu” başlıklı serginin açılışı da saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

 

Balbay Mumcu’yu anlatacak

Etkinlikler kapsamında gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da 25 Ocak’ta, Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde, saat 15.30’da, “Gülümsemek Direnmektir” başlıklı bir söyleşisini Mumcu’nun anısına gerçekleştirecek. Gazetemiz yazarı Işık Kansu da 30 Ocak’ta, ADD Kültür Merkezi Salonu’nda, saat 19.30’da, “Uğur Mumcu’nun İzinde Bugün-Rabıta’nın Zabıtası”nı anlatacak.

İSTANBUL - Uğur Mumcu için yarın akşam ADD, 68’liler Birliği, ÇYDD’nin de aralarında bulunduğu gruplar Şişli Camii’nin önünden Harbiye’deki Uğur Mumcu anıtına yürüyecekler. Mumcu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin iz bırakan meslektaşlarını andığı program dizisi kapsamında da anılacak. Yakın arkadaşları, TGC’de düzenlenecek anma etkinliğinde Uğur Mumcu’yu anlatacaklar. Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde yarın “Uğur Mumcu ve Demokrasi Şehitlerini Anma Gecesi” etkinliği düzenleyecek. Saat 20.00’deki program Türk Halk Müziği Sanatçısı Musa Eroğlu’nun konseri ile devam edecek.

 

Mumcu anısına koşu

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün Uğur Mumcu’nun ölüm yıldönümünü anmak amacıyla geleneksel hale getirdiği “Kartal Belediyesi Dördüncü Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu”, 26 Ocak Pazar günü yapılacak. Koşu, Kartal Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nin önünden saat 10.00’da başlayacak.

 

İzmir Mumcu’yu unutmadı

İZMİR: Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Yardımlaşma Vakfı (TOBAV) İzmir Şubesi’nin, ÇYDD ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği anma etkinliği, yarın Bornova Belediyesi Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak. Sunum metnini dramaturg Haluk Işık’ın yazdığı etkinliğe konuşmacı olarak gazetemiz İzmir Temsilcisi Serdar Kızık, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel ve gazeteci Yalçın Bayer katılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği program kapsamında da Selda Bağcan, türkülerini Uğur Mumcu ve demokrasi şehitleri için seslendirecek. Anma etkinliği yarın saat 20.00’de Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde olacak.

 

 

Uğur Mumcu ödülleri

ESKİŞEHİR: ADD Eskişehir Şubesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşları yarın Vilayet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunarak, Uğur Mumcu’yu anacak. Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti Batı Anadolu Şubesi tarafından Uğur Mumcu adına 25 Ocak Cumartesi günü saat 19.00’da Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi’nde ÇGD- Uğur Mumcu Gazetecilik Ödülleri töreni düzenlenecek. ÇGD, ADD, Büyükşehir Beldiyesi ve Tepebaşı Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlecek törenden sonra ünlü sanatçı Vedat Sakman bir konser verecek. Gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay da geceye onur konuğu olarak katılacak.

 

Uğur Mumcu heykelini Balbay açacak

ANTALYA: Antalya Büyükşehir Belediyesi, katledilişinin 21. yıldönümünde Uğur Mumcu’nun 2.5 metrelik heykelini Uğur Mumcu Meydanı’na dikecek. Heykel bugün, gazetemiz yazarı ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da katılacağı törenle açılacak. CHP’li Antalya Büşükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Mumcu’nun yazılarının güncelliğini hâlâ koruduğunu belirterek Mumcu’yu unutturmayacaklarını ifade etti.

ADANA: ADD, ÇYDD, CUMOK ve Eğitim-İş başta olmak üzere çok sayıda sivil toplum kuruluşu yarın 12.30’da Uğur Mumcu Meydanı’nda anma töreni düzenleyecek.

SAMSUN: İlkadım ilçesindeki Uğur Mumcu Parkı’nda yarın saat 13.00’te düzenlenecek olan anma etkinliğine ADD, KESK, TMMOB başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri, sendikalar, siyasi partiler katılacak.

 

‘Uğur Mumcu’yu öldüremediler’

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, Bursa’da düzenlenen panelde anıldı. Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından Basın Kültür Sarayı Uğur Mumcu Sahnesi Etkinlik Salonu’nda düzenlenen panele Uğur Mumcu’nun ağabeyi Ceyhan Mumcu ile gazetemiz yazarı Ali Sirmen konuşmacı olarak katıldı. Ceyhan Mumcu, “Uğur Mumcu’nun fikirleriyle yaşamaya devam ettiğini” dile getirirken Sirmen, Mumcu’nun gazeteci ve aydın kimliğinin ayırt edici özelliklerini anlattı. Sirmen, “O aslında Nâzım Hikmet için yazılan ama Uğur’un ölümünden sonra hep onun için söylenen ‘Yiğidim, Aslanım’ şarkısındaki sözler gibi, su gibi aydın, su gibi aydınlıktı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler