Beyaz TV'ye Rasim Ozan Kütahyalı cezası

Rasim Ozan Kütahyalı'nın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e yakınlığı ile bilinen Beyaz TV'de CHP'nin başkan adayı Mansur Yavaş'a yönelik ağır sözlerine, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan ceza geldi.

Yayınlanma: 23.01.2014 - 16:14
Abone Ol google-news

Seçim takvimi, 1 Ocak'tan itibaren işlemeye başladı. Bu kapsamda RTÜK, Beyaz TV'de CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın bir kasetinin yayınlanması ve Yavaş hakkında yapılan yorumları değerlendirmeye aldı. Ana Haber Bülteni ile Basın Kulisi ve Dinamit programlarındaki yayınlarla ilgili rapor hazırlandı.

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, Üst Kurul toplantısında, Beyaz TV ile ilgili bu çerçevede 4 dosya ele alındı. Dosyaların biri, seçim dönemi öncesine ait olduğu için normal prosedüre göre karar verildi. Diğer üç dosya ise 1 Ocak sonrasına ait olduğu için Yüksek Seçim Kurulu kararı çerçevesinde değerlendirildi. Bu 3 dosyanın ikisiyle ilgili olarak Beyaz TV'ye ceza verilmesi kararı alındı. RTÜK kaynakları, cezanın programlarda Mansur Yavaş'a yönelik sarf edilen "Fırfır, bukalemun ve dansöz" gibi sözlerden dolayı verildiğini dile getirdi. RTÜK, üç dosyayı Yüksek Seçim Kurulu'na gönderdi. Uyarı, yayın durdurma ve para cezaları konusunda nihai karar YSK tarafından verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler