Gaziantep'te kahreden kare

KİLİS’te IŞİD militanlarının silahlı saldırısında şehit düşen astsubay Mehmet Yalçın Nane için 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi.

Yayınlanma: 24.07.2015 - 16:57
Abone Ol google-news

<video:329571>

Gaziantep'te Şehit Astsubay Yalçın Nane'nin cenazesinde kahreden kareler -FOTO GALERİ

Kilis’in Elbeyli İlçesi’nde dün devriye görevi yaptığı sırada Terör örgütü IŞİD militanlarının silahlı saldırısında şehit düşen Astsubay Mehmet Yalçın Nane için Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda öğle saatlerinde askeri tören düzenlendi.

Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, MHP Gaziantep Milletvekilleri Ümit Özdağ ve Ertuğrul Tolga Orhan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehit Astsubay Nane’nin eşi Seher ile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Törende gözyaşları döken şehit Astsubay Nane’nin ailesini komutanlar teselli etti. Törene katılan Orgeneral Hulusi Akar, Nane ailesi ile yakından ilgilenirken, aileye başsağlığı diledi. Tören, İl Müftüsü Ahmet Çelik’in dua ettirmesinin ardından sona erdi.

OĞLU DÜNYAYA GELECEK

Şehit astsubay Nane’nin annesini 3 yaşındayken kaybettiği, babasının ise 2013 yılında vefat ettiği öğrenildi.

Şehidin hamile eşi Seher Nane’nin ise önümüzdeki ay bir erkek bebek dünyaya getirmesi bekleniyor.

Yakınları şehit astsubayın doğacak çocuğuna, kalp krizinden hayatını kaybeden babası Alaattin’in adını vereceğini belirttiler.

Şehit astubayın cenazesi Bahattin Nakıpoğlu Camii’nde cuma namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Arıl Mahallesi Mezarlığı’nda toprağa verildi.

''İKİ ASKERİM DAHA VAR''
      
Şehit Nane'nin cenazesi, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki törenin ardından Bahaeddin Nakıboğlu Camisi'ne getirildi. Cenazenin getirilişi sırasında, şehidin yaklaşık 20 gün sonra doğum yapacağı belirtilen eşi Seher ve teyzesi Zeliha Nane gözyaşı döktü.
     
Törene katılan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Seher Nane'yi teselli etmeye çalıştı. Zeliha Nane ise "İki askerim daha var, onlar da vatana kurban olsun" diyerek ağıtlar yaktı. Diğer şehit yakınları da tören sırasında tabuta sarıldı, terörü lanetledi. Amca Mustafa Nane, yeğeninin kepini elinden bırakmadı.
     
Cenaze namazının ardından askerlerin omzunda top arabasına kadar taşınan şehidin cenazesi, Arıl Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
      
Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ile askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler