Diyarbakır'da olaylı gece... Bir polis kaçırıldı

İstanbul'da görevli bir polis memuru aile ziyareti için gittiği Mardin'den Muş'a geçerken PKK'liler tarafından Lice'de kaçırıldı. Kaçırılan polis memurunun eşi ve çocuğu ise serbest bırakıldı

Yayınlanma: 25.07.2015 - 09:13
Abone Ol google-news

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Emniyet Müdürlüğü binasına akşam saatlerinde bombalı saldırı düzenledi. Saldırıda 7 çevik kuvvet polisi yaralandı.

Bismil İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının bitişiğinde bulunan ve çevik kuvvet polislerinin kaldığı binaya akşam saat 20.30 sıralarında PKK'lılar tarafından bombalı saldırı düzenlendi. El yapımı bombanın atılmasının ardından nöbet tutan polisler de silahla karşılık verdi. Ateş açılması üzerine PKK'lılar ara sokaklara girip kaçarken, patlamada 7 çevik kuvvet polisi yaralandı. Polisler, Bismil Devlet Hastanesi'ne götürülüp tedaviye alındı. Yaralı polislerin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kaçan PKK'lıların yakalanması için ilçe merkezinde operasyon başlatıldı.

ŞEMDİNLİ'DE 3 POLİS YARALI

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi'nde TOMA'nın içinde nöbet tutan polislere el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda 1'i ağır 2 polis yaralandı.

Olay, saat 22.40 sıralarında Şemdinli girişinde bulunan polis kontrol noktasında meydana geldi. Toplumsal müdahale aracı olan TOMA'nın içerisinde nöbet tutan 2 polis memuruna el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırıda 1'i ağır 2 polis yaralandı. Karanlıktan yararlanarak kaçan PKK'lıların yakalanması için çevrede operasyon başlatıldı. Yaralı polisler meslektaşları tarafından ambulanslarla Şemdinli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahalenin ardından ağır yaralanan polis, helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Diğer yaralının Şemdinli Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi devam ediyor.

 

1 POLİS VE BEKÇİ YARALANDI

Batman'ın Kozluk ilçesinde hükümet konağının girişindeki güvenlik kulübesine atılan ses bombası sonucu bir polis ve bir bekçi hafif şekilde yaralandı.

Kozluk ilçesinde hükümet konağının önündeki güvenlik kulübesine bu akşam saat 21:00 sıralarında kimliği belirsiz kişi yada kişilerce ses bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıdan hemen sonra güvenlik kulübesinde bulunan bir polis ve bir bekçi hafif şekilde yaralandı. Polis ve bekçininde ateş etmesi sonucu saldırganlar kaçarak izlerini kaybettirdi. İlçede saldırganların yakalanması için operasyon başlatıldı.

 

BİR POLİS KAÇIRILDI

İstanbul’da görevli polis memuru Vedat Kaya, aile ziyareti için gittiği Mardin’den muş’a geçerken silahlı bir grup tarafından Diyarbakır-Bingöl karayolu Abalı ile Tabantepe mevkisi Hedik köy yolunda kaçırıldı. Kaçırılan polis memurunun eşi ve çocuğu ise grup tarafından serbest bırakıldı. Olayın duyulmasından sonra bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.Güvenlik güçleri Bingöl'ün Genç ilçesi çıkışında yolu trafiğe kapattı.

 

KAÇIRILAN 3 SAĞLIK GÖREVLİSİ SERBEST BIRAKILDI

ERZURUM'un Tekman İlçesi'nde ambulansla göreve giderken PKK'lı teröristlerce kaçırılan 112 sağlık ekibi, 10 saat sonra serbest bırakıldı.

Tekman'daki 112 Acil Servis'te görevli sağlık ekibi, dün gelen hamile hasta ihbarı üzerine ilçeye en uzak mesafedeki Çukuryayla Köyüne doğru yola çıktı. Saat 18.00 sıralarında sağlık ekibini taşıyan 25 SE 735 plakalı ambulansla GPS (küresel konumlama sistemi) bağlantısı kesildi. PKK tarafından kaçırıldığı iddia edilen ambulans şoförü, hemşire ve acil tıp teknisyeni bugün saat 04.00 sıralarında Tekman ilçesine bağlı Hacıömer köyü yakınlarında serbest bırakıldı.

İl Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, "3 görevlimizin de sağlık durumları iyi. Olay sonrası ailelerine haber verilmişti. İfadelerine başvuruldu, şu an aileleriyle birlikteler. Nereye ve kimler tarafından götürüldükleri, henüz belli değil" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon