Diyarbakır'da yine operasyon... Onlarca kişi gözaltına alındı

Diyarbakır'ın Bismil, Hazro, Lice ve Dicle ilçelerinde PKK'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 44 ayrı adreste yapılan aramalarda, toplam 21 kişi gözaltına alınırken, bu aramalar sırasında silah ve çeşitli örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Yayınlanma: 26.07.2015 - 13:42
Abone Ol google-news

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Diyarbakır'da bölücü terör örgütüne yönelik Bismil, Hazro, Lice ve Dicle İlçelerinde 44 adrese düzenlenen operasyonlarda, toplam 21 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi. Son dönemde ilimizde meydana gelen güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotof bombalı, havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri/ilişki ve irtibat içerisinde olan şahısların yakalanması, suç unsuru malzemelere ve delillere ulaşılabilmesi, gerekli incelemelerin yapılarak muhtemel başkaca suç/suç unsurlarının elde edilebilmesi amacıyla 26.07.2015 günü düzenlenen operasyonlarda; Bismil ilçesinde, 20 adreste 7 kişi, Hazro ilçesinde, 6 adreste 2 kişi, Lice ilçesinde, 6 adreste 3 kişi, Dicle ilçesinde ise, 12 adreste 9 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Operasyon kapsamında adreslerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, 5 adet av tüfeği, 3 adet yivsiz kırma tabir edilen tüfek, 234 fişek, 1 adet kurusıkı tabanca, çeşitli örgütsel dokümanlar ele geçirildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bölücü terör örgütüne yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi.
 

Mardin

Derik ilçesinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Zeytinpınar, Cevizpınar, Kale ve Tepebağ mahallesinde 5 evde arama yapıldı. Operasyonda aralarında eski BDP İlçe Başkanı Vahap Çeri'nin de bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Batman

Kozluk Kaymakamlığı binasına ses bombalı saldırının ardından Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda 3 kişinin yakalandığı, olayla ilgili 2 kişinin de arandığı bildirildi. Şüphelilerin emniyetteki ifade işlemleri sürüyor.

Siirt

Bir ihbarı değerlendiren Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Conkbayır Mahallesi'ndeki eve operasyon düzenledi.

Operasyonda terör örgütünün dağ kadrosuna eleman sağladıkları öne sürülen Siirt Belediyesinin HDP'li meclis üyesi Şemsettin Aykaç ve Mehmet Emin Koyuncu gözaltına alındı.

Terör örgütüne gönderilmek üzere evde tutulan S.A ve C.T, güvenlik güçlerince kurtarılarak, çocukları hakkında kayıp ihbarı veren ailelerine teslim edildi.

Emniyet müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından Aytaç ve Koyuncu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler