IŞİD bombacısı yakalandı

Adana’ ya bombalı eylem yapmaya geldiği iddia edilen IŞİD terör örgütü üyesi H.G yakalandı.

Yayınlanma: 26.07.2015 - 14:18
Abone Ol google-news

Adana'ya bombalı eylem yapmaya geldiği iddia edilen terör örgütü IŞİD üyesi H.G. ile PKK'nın dağ kadrosunda görevliyken şehir yapılanması olan KCK'nın sokak eylemlerini yönetmeye geldiği açıklanan A.E., yakalanarak tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Adana'ya bombalı eylem yapmaya geldiği belirlenen IŞİD terör örgütü üyesi H.G.'ye operasyon yapıldı. Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan H.G., sevk edildiği adliyede tutuklandı. Ayrıca PKK/KCK terör örgütünün dağ kadrosundayken sokak eylemlerini yönetmek Adana'ya geldiği iddia edilen A.E. de yapılan operasyonla TEM ekipleri tarafından yakalandı. Bu şüpheli de sorgusunun ardından sevk edildiği adliyede Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

18 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

TEM ekipleri ayrıca eş zamanlı olarak yaptıkları baskınlarda terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması olan YDG-H üyesi olduğu iddia edilen 18 kişiyi gözaltına aldı. Kent genelinde silahlı, molotof kokteylli ve el yapımı patlayıcılı sokak eylemleri yapmayı planladığı iddia edilen şüpheliler, sorgularının ardından bu sabah geniş güvenlik önlemi altında adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler