Şehit polis Muhammet Fatih Sivri'ye veda

İstanbul'da Gazi Mahallesindeki olaylara müdahale ederken silahlı saldırı sonucu şehit düşen polis memuru için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi.

Yayınlanma: 27.07.2015 - 15:49
Abone Ol google-news



Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Emniyet Müdürü Selami Altınok ve 3. Kolordu Komutanı korgeneral Salih Ulusoy ile şehit yakınları ve çok sayıda polis katıldı. Törene, şehit Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri'nin annesi Zarife Sivri, babası Mehmet Sivri ile yakınları katıldı.

"ŞANLI BAYRAĞI GÖNDERDEN İNDİRMEYECEĞİZ"
Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Altınok, " Muhammet, ne ilk ne de son şehidimizdir. Bu milletin, bu devletin şan ve şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilme adına şehitler verdik. Bundan sonrada vermeye devam edeceğiz. Hiçbir zaman şanlı bayrağı gönderden indirmeyeceğiz. Vatanın memleketimizin birliğini, dirliğini, bütünlüğünü hiç kimsenin eline bırakmayacağız. Hiç bir silah bizi yıldıramayacak"dedi.

"ARZU EDERDİM DÜN AKŞAM MUHAMMET'İN YERİNE BEN ŞEHİT OLAYIM DİYE"
Zaman zaman duygulanan Altınok sözlerini şöyle sürdürdü: Çok arzu ederdim dün akşam Muhammet'in yerine ben şehit olayım diye. Bırakmayacağız. Bu hissiyatı o hainlere, o şerefsizlere yaşatmayacağız. 270 bin tane polis kardeşimiz var. Bir onun 2 katı silahlı kuvvetler mensubu kardeşlerimiz var. Siviliyle askeriyle hiçbir şekilde buna müsaade etmeyeceğiz. İstanbul'da da vatanın hiçbir parçasında müsaade etmeyeceğiz. Fatih'in intikamını alabilme adına ölümüne mücadele edecek 35 bin kardeşimiz var. Onun kanını yerde bırakmayacağız. Hiç bir zaman bırakmayacağız. Ölüm pahasına olsa o kanın hesabını soracağız. Şehidimizin ruhu şad olsun. Onu unutmayacağız.



AİLE'YE KOMUTAN TESELLİSİ
Dua okunmasının ardından tören sona erdi. Törenin ardından oğullarının Türk Bayrağına sarılı tabutunun arkasından yürüyen Sivri ailesi gözyaşı döktü. Muhammet Fatih Sivri'nin naaşı törenin ardından cenaze aracına konuldu. Şehit yakınları da cenaze aracına bindi. Bu sırada aracı yanına İstanbul Valisi Vasip Şahin ve 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Ulusoy gitti. Şehit ailesini teselli eden Korgeneral Ulusoy, " Şehadetimiz için her gün dua ediyoruz. Şu anda bile dua ediyoruz. Ölümün yeri ayrı, şehadetin yeri ayrı. Bunu hiç aklınızdan çıkarmayacaksınız" dedi. Bir şehit yakını da bu sözlere " Hainleri sevindirmiyoruz. Sevindirmeyeceğiz" dişe karşılık verdi. Şehit Polis Memuru Muhammet Fatih Sivri'nin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Kırıkkale'ye götürüldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler