YPG: Türkiye bizi bombaladı

YPG, Türk ordusunun başlattığı topçu ateşinde IŞİD yerine ÖSO ve kendi mevzilerinin bombalandığını açıkladı. Ankara’dan yapılan açıklamada YPG’nin hedef alınmadığı belirtilerek bu açıklama yalanlandı.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 00:24
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli ve Yüksekova ilçelerinde bulunan askeri üs bölgelerine PKK’liler tarafından havan ve doçka uçaksavar makineli tüfekleri ile ateş açıldığını belirtti. Şemdinli’deki sınır birlikleri Kuzey Irak’taki PKK mevzilerine topçu ateşi açtı.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı açıklamada PKK’lilerce önceki gün saat 08.35’te Şemdinli ilçesinde bulunan 34. Hudut Tugay Komutanlığı Umurlu Üs Bölgesi’ne havan ile yedi atım ateş ettiğini aynı gün saat 17.30’da ise Yüksekova’daki 7. Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Ana Üs Bölgesi’ne, doçka uçaksavar makineli tüfek ile 8-10 atım ve havan ile bir atım atılmak suretiyle silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti. Son saldırını ise önceki gece saat 20.50’de Yüksekova 3. Piyade Tümen Komutanlığı Şehit Üsteğmen Halil Durmaz Kışlası’na yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Terörist ateşlerine, unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmesi üzerine, terörist ateşleri kesilmiştir” denildi.

Saldırıların ardından dün sabah saat 09.00’da Irak sınırındaki Derecik 34. Hudut Taburu, Umurlu 34. Sınır Bölüğü, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı, 2. Hudut Tabur Komutanlığı ve Yeşilova Hudur Sınır Tabur Komutanlığı’ndan yoğun top ve obüs atışları yapıldı. Köylüler Yeşilova Köyü’nde bulunan Mamreş Tepesi’nde top atışlarından sonra yangının çıktığını belirtti.

 

‘Bizi bombaladılar’

YPG, Türk ordusunun başlattığı topcu ateşinde IŞİD yerine ÖSO ve kendi mevzilerinin bombalandığını açıkladı. Ankara bu açıklamayı yalanladı.

 

Jetler sabah-akşam bombaladı

Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü ve Adana’da İncirlik Üssü’nden dün çok sayıda jet havalandı. Jetleri Suriye’nin kuzeyi ve Kuzey Irak’taki IŞİD ve PKK mevzilerine yönelik keşif uçuşu yaptı. Diyarbakır’daki “Pars” filonun daha sonra da PKK’nin yurtiçindeki mevzilerini hedef aldıkları öğrenildi. Askeri kaynakların doğruladığı operasyon dört F-16 ile yapıldı. 08.30’da başlayan operasyonda Hakkâri ve Şırnak kırsalındaki PKK kampları vuruldu. Dün geceğ saat 20.30 - 21.00 sıralarında Diyarbakır’dan 9 savaş uçağı kalktı. Kuzey Irak ve Suriye istikametine hareket eden savaş uçakları PKK ve IŞİD hedeflerini bombaladı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler