"Ufkunuz dar" deyip Melih Gökçek'e özendi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tartışmalara konu olan dinazor heykellerinin ardından, Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi de Yeşilvadi Parkı'na 19 adet dinazor maketi monte ettirdi. 956 bin TL'ye mal olan maketler muhalefetin tepkisini çekti. Daha önce gündeme gelen konuyla ilgili olarak Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, dinazorlara karşı çıkanları ufku darlılıkla suçlamıştı.

Yayınlanma: 28.07.2015 - 12:57
Abone Ol google-news

<video:332447>



Gaziantep'in Şahinbey' Belediyesi, Yeşilvadi Parkı'na alınacak hareketli dinazor maketleriyle ilgili olarak 13 Şubat tarihinde ihaleye çıkmıştı. 19 adet dev dinozor maketi, 19 adet hoparlör ve kontrol kutusu, 19 adet dinozor bilgi bankosu ve 4 adet akülü kepçe alımı ile ilgili alınan teklifler sonucunda 956 bin TL ihale bedeli karşılığında alım gerçekleşti. Belediye Meclisi'nde de tartışmalara sebep olan dinazor maketleri Yeşilvadi Parkı'na getirilerek monte edildi. Maketlerle ilgili çalışmalar sürerken, CHP Şahinbey Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, ihaleyle ilgili yaşanan tartışmaları tekrar gündeme getirdi.

"ŞAHİNBEY BELEDİYESİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR'E ÖZENDİ"

Şahinbey Belediyesi'nin Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne özendiğini anlatan Kalkan, "Biz bunu mecliste dile getirdiğimizde temsili olarak bir tane alınmasını istedik. 19 tanesinin israf olduğunu söyledik. Şahinbey Belediyesi bizi ufku dar olmakla suçladı. Eğer ufku genişlikten kasıtları, TÜRGEV'e 24 bin 500 metrekare arsa vermekse, Şahinbey'de yaşayan vatandaşların bir yılda 162 bin metrekare arsasına yatırmaksa, biz halkımızın her bir kuruşunu hakkını aramayı ufku darlılık olarak görür ve bundan da gurur duyarız. Şehrin sorunlarını, sıkıntılarını, özellikle eğitimi trafik ve diğer konularda neler olduğunu sağır dultan duydu. Acaba dinazor alımı Şahinbey'in, Gaziantep'in hangi sorununu çözecek onu da belediye başkanının açıklamasını bekliyoruz." diye konuştu.

Dinazorları yerinde de gördüğünü kaydeden Kalkan, "Demir bir iskelet üzerine plastikten yapıldığını gördüm. İnanıyorum ki Gaziantep'te öyle ustalar vardır ki aynı dinazorları çok daha uygun fiyata kendilerine yapabilirlerdi. Neden dışarıdan getirmeyi tercih etmişler onu da anlamakta güçlük çekiyorum. Halkımızın vicdanına havale ediyorum." ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler