Yenişehir saldırısına 3'ü çocuk 4 kişi tutuklandı

Yenişehir ilçesinde bir polisin şehit edildiği, birinin de yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 3'ü çocuk 4 şüpheli tutuklandı

Yayınlanma: 28.07.2015 - 15:38
Abone Ol google-news

Yenişehir'de bir polisin şehit edildiği birinin de yaralandığı silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü çocuk, 4 kişi tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, 23 Temmuz'da Şehitlik semtinde meydana gelen silahlı saldırıda polis Tansu Aydın'ın şehit edilmesi ve Ali Karahan'ın yaralanmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, 9'u 18 yaşından küçük 17 şüphelinin gözaltına alındığı anımsatıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından C.E, N.A, Ö.G, M.K, M.K, H.Ç, H.A, H.T, M.P ve N.E'nin serbest bırakıldığı, 6 şüphelinin de tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince sorguları tamamlanan çocuklardan A.Ç, M.C.B. ve Y.K. ile şüphelilerden Y.E'nin 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, tasarlayarak kasten adam öldürmek ve tasarlayarak kasten adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından tutuklanmalarına karar verilmiştir. Şüphelilerden H.K ile M.D ise adli kontrol hükümlerince serbest bırakıldı. Olayla ilgili gözaltına alınan çocuklardan N.A'nın emniyetteki işlemleri devam etmektedir."

Muhabir: Aziz Aslan


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler