Çocuğu tacizcisiyle evlendirmek istemişler

istemişler Antalya’nın Elmalı ilçesinde babaları ve üvey anneleri tarafından evlendirilmek istendikleri belirtilen 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.’nin, cinsel tacize de uğradığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 06:46
Abone Ol google-news

CHP, Elmalı İlçesi’nde yaklaşık 10 yıl önce anneleri vefat eden 13 yaşındaki F.E. ve 15 yaşındaki G.E.’nin Elmalı Anadolu Lisesi’nde okurken, üvey anneleri ve babaları tarafından okuldan alınıp aile içi bir törenle nişanlandırıldığı haberi üzerine, kadın kolları görevlilerinden oluşan bir heyeti ilçeye gönderdi.

Heyetin raporunda şok bir detaya da yer verildi. 2014 yılı Ekim ayında, baba Murat Eker’in, konut dokunulmazlığını ihlal, tehdit ve kızlarına taciz suçlamaları iddiasıyla çocukların nişanlandırıldığı H.E. ve S.Ç. hakkında Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu belirtildi. İki kız kardeşin zorla evlendirilmek istendiği olaya ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti. İki kız kardeşin, 12 yıl zorunlu eğitim kanunu kapsamında önümüzdeki eğitim- öğretim yılından itibaren okullarına döneceği, gerekirse barınma hizmeti de verileceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler