29 Temmuz... Arınç'ın kadın düşmanlığında büyük tesadüf

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, tam 1 yıl önce aynı gün (29 Temmuz) yine cinsiyet ayrımcılığı yönelik sözleri ile dünyanın tepkisini toplamıştı...

Yayınlanma: 30.07.2015 - 11:16
Abone Ol google-news

<video:99661>


TBMM'nin dünkü olağanüstü toplantısında HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan’a, “Bir kadın olarak sus!” diye bağıran Bülent Arınç’ın, geçen yıl aynı gün (29 temmuz) yine kadınların dünya çapında tepkisini çeken sözleri gündeme gelmişti.

"Bir kadın olarak Sus"

‘Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak’
Bursa Valiliği tarafından düzenlenen bayram etkinliklerinde Bülen Arınç, "Kadın ise iffetli olacak. Mahrem- namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Bütün hareketlerinde cazibedar olmayacak, iffetini koruyacaksın” sözleri sadece Türkiye’de değil, dünyada da büyük tepkilere yol açmıştı.

Arınç'ın kahkaha açıklaması ilk üçe girdi

The Independent gazetesinin 2014’ün en cinsiyetçi sözlerini sarf eden 10 siyasinin listesinin üçüncü sırasında Arınç'ın kahkaha açıklaması girdi. Arınç'ın kahkaha açıklaması ilk üçe girdi

İşte Arınç'a tepkiler

Arınç'a en ağır tepki İspanya'dan

DANİRMARKA, BÜLENT ARINÇ'A 'GÜLÜYOR'

Arınç'ın 'Kadın sokakta kahkaha atmayacak' açıklaması dış basında

Alman kanalı Arınç'ın skandal sözlerini böyle duyurdu - VİDEO

 

Kadınlardan Arınç'a kahkahalı tepki - VİDEO


‘Vajina’ demeye utanan Arınç

Meclis’te CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın kullandığı “vajina” sözcüğündeen utandığını söyleyerek Nazlıaka ile polemiğe giren Arınç’ın, Nazlıaka’ya “Kürtaj meselesi konşulurken siz öyle bir söz sarf ettiniz ki benim yüzüm kıpkırmızı oldu. Bir evli, bir bayan çocuğu olan milletvekili kendisi ile ilgili bir organını nasıl böyle açıkça konuşabilir. Nasıl bundan yüzü kızarmaz” sözleri büyük tepkilere neden olmuştu. Gelen tepkiler üzerine Meclis’te tekrar konuşan Arınç “Ben geleneklerine bağlı bir insanım, örf ve âdetine bağlı bir insanım, aile hayatının ne kadar kutsal olduğuna inanan bir insanım. Evli, çoluk çocuk sahibi bir kadının kendi cinsel organını söz konusu etmek suretiyle ‘Benim orama karışma’ demesini ben bugüne kadar çok yargılamıştım” diyerek tartışmayı daha da büyütmüştü.

Kadınlar, Arınç'a karşı #direnkahkaha diyor

Arınç’a kadın spikerden ‘kahkaha’ göndermesi - VİDEO

BÜLENT ARINÇ BUNU HEP YAPIYOR

Güldal Mumcu’nun odasını basan Arınç
24. döndemde Meclis Başkanvekilliği yapan Güldal Mumcu’nun görüşmeler sırasında yükselen tansiyon üzerine oturuma ara vermesine sinirlenen Arınç’ın, kürsünün arkasında yer alan odasında Mumcu ile tartışması dikkat çekmişti. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile Mumcu’nun odasına giren Arınç’ın “Oturumu nasıl yönetiyorsun, sarhoşlara söz veriyorsun” sözleri gerilimi arttırmış, Mumcu’nun üzerine yürüyen Elitaş’a MHP’li Katip Üye Murat Özkan müdahale etmişti. Olaya tepki gösteren Güldal Mumcu kürsüye çıkmayacağını söylemişti.

Bikinili kadına ‘iffetsiz’ sözleri
Gezi protestoları döneminde bikinili bir kadının parka gelerek eylem yapmasını da eleştiren Arınç, “Taksim’de her şey oldu, ama sonunda bir kadın geldi, afedersiniz üstünde ne varsa bir kenara attı, iç çamaşırlarıyla oynamaya başladı. Güya İsviçre’den gelmiş, güya doktormuş. Söylediği şey çok önemli, ‘İsviçre'de özgürlük var, Türkiye’ye özgürlük getirdim’. Ben kendimi zor tutuyorum bir şey söylememek için” sözlerini sarfetmişti.

Leman Sam’a da ‘Edepten yoksun’
Sanatçı Leman Sam’ın, bir sosyal paylaşım sitesinde yaptığı “Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır” açıklamasına ilişkin, “Zavallı, iffeti yozlaşmış, edepten yoksun” sözleri ile cevap veren Arınç, Leman Sam’ı hedef göstermekle de suçlanmıştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler