Erdoğan'dan Çin'deki Doğu Türkistan İslami Hareketi'ne tepki

Çin’in resmi haber ajansı Şinhua, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Uygur Türklerinin oluşturduğu ‘Doğu Türkistan İslami Hareketi’ne tepki gösterdiğini yazdı.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 16:55
Abone Ol google-news

İki devlet arasındaki ekonomik bağları geliştirmek için Çin’de bulunan Erdoğan’ın Devlet Başkanı Şi Cinping’le yaptığı görüşmede Uygur Türkleri de gündeme geldi.

Çin Devlet Ajansı Şinhua, Erdoğan’ın ‘Tek Çin’ politikasına bağlı olduğunu ve Pekin hükümetinin toprak bütünlüğünü desteklediğini belirtti. Haberde ‘Doğu Türkistan İslami Hareketi’nin ‘terör faaliyetlerine‘ tepki gösteren Erdoğan, Türkiye’nin de ‘terör mağduru‘ bir ülke olduğunu ekledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre de Çinli yetkililerle yapılan görüşmelerde terör konusunda, “Doğu Türkistan İslami Hareketi adında bir örgüt bulunduğu ve bu örgütün 2002’den beri Türkiye’nin terör örgütleri listesinde olduğu” hatırlatıldı.

Uygur Türkü militanları tarafından 1997’de kurulan Doğu Türkistan İslami Hareketi, Çin’den ayrılarak bağımsız bir ‘Doğu Türkistan‘ devleti kurmayı amaçlıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler