Kim dur diyecek?

İzinden dönen personelin yol emniyetini alan askerlere saldırı düzenlendi. Saldırıda Üsteğmen Tanrıverdi, Onbaşı Yıldırım ve er Kandemir şehit oldu.

Yayınlanma: 30.07.2015 - 22:36
Abone Ol google-news

Şırnak’ta Görmeç ve Seslice Üs bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen askerlere yönelik saldırıda Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade onbaşı Hamza Yıldırım, er Ömer Kaan Kandemir şehit oldu. Bölgede başlatılan operasyonda 1 PKK’li öldürülürken, Küpeli dağında hava destekli operasyon başlatıldı. Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan savaş uçakları ise PKK’nin Kuzey Irak’taki kampalarını bombaladı.

Şırnak’ın Akçay bölgesinde Kara Kuvvetleri 6. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’na bağlı Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen askerlere PKK’liler tarafından dün saat 09.10 sıralarında düzenlenen saldırıda Üsteğmen İbrahim Tanrıverdi, piyada onbaşı Hamza Yıldırım,er Ömer Kaan Kandemir şehit oldu. Bölde İHA, ilahlı helikopterler ve komandolar sevk edilerek operasyon başlatıldı. Operasyonda 1 PKK’li öldürülürken, bölgedeki operasyon gün boyu sürdü. Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan kalkan kobra helikopterler, Küpeli Dağı’nda PKK’lilerin bulunduğu noktaları havadan bombaladı.

Memleketlerine uğurlandılar

şehitler için Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Şırnak Valisi Ali İhsan Su ve 23.Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar da katıldı.

Üsteğmen Tanrıverdi’nin cenazesi Malatya’ya, onbaşı Hamza Yıldırım’ın cenazesi Ankara’ya ve er Ömer Kaan Kandemir’in cenazesi Denizli’ye gönderildi.

‘Kurban olayım size’

Şehit Üsteğmen Tanrıverdi’nin Malatya’nın Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ailesi acı haberle sarsıldı. Şehidin babası Hasan ile annesi Gaffure Tanrıverdi’nin kayısı toplamak için bahçeye gittiği, yakınlarının anne- babayı alarak evlerine getirdiği öğrenildi. Acı haberi alan baba Hasan ve eşi Gaffure Tanrıverdi ile kızları büyük acı yaşadı. Şehidin hamile olan ablası fenalık geçirdil. Baba Tanrıverdi, komutanlara sarılıp, “Kurban olayım size” diyerek gözyaşı döktü. Tanrıverdi’ nin bekar ve ailenin 5 çocuğundan biri olduğu öğrenildi.

Yürek burkan görüntüler

Şehit Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım’ın Ankara’nın Etimesgut İlçesi’ndeki 30 Ağustos Mahallesine gelen askeri yetkililer, Baba Yıldırım’a oğulları Hamza Yıldırım’ın şehit olduğu haberini verdi. Haber üzerine şehit onbaşının yakınları sinir krizi geçirdi. Acı haber üzerine yakınları ve çevredeki vatandaşlar, şehidin ailesinin evine taziyelerini iletmek için akın etti. Şehidin baba evi ve çevresindeki binalara ise Türk bayrakları asıldı. Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım’ın, cuma günü Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından, Ankara’nın Bala İlçesinde bulunan Karahamzalı Köyü’nde toprağa verileceği belirtildi. Şehit Onbaşı Hamza Yıldırım sosyal medya hasebında askere giderken çekilen görüntülerini yürekleri burktu.

Terhisine 66 gün vardı

Er Ömer Kaand Kandemir’in Denizli’nin Çivril ilçesi Akpınar Mahallesi’ndeki babaevine de ateş düştü. İki çocuk sahibi Ayşe ve Ergün çiftinin, tezkere almasına 66 gün kalan oğulları Ömer Kaan Kandemir’i kısa süre önce Şırnak’taki birliğinde ziyaret ettikleri öğrenildi.

Şehidin kız arkadaşı: Vatan sağ olmasın!

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde babasıyla telefonda konuşurken çarşı merkezinde şehit edilen Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya önceki memleketi Bolu’nun Göynük İlçesi’nde toprağa verildi. Ziya Sarpkaya ile evlilik planları yapan kız arkadaşı Fatma Tepe Facebook’ta şehidin gülen bir fotoğrafını paylaşarak, “Bana kalan sadece gülüşün şehidim, mekanın cennet biliyorum Ziyam’ sözlerini yazdı. Fatma Tepe’nin paylaşımının ardından birçok kişi yorumlar bölümüne baş sağlığı dileklerinde bulundu. Fatma Tepe ise paylaşımının altındaki yorumlar bölümüne, “Vatan sağolmasın, yeter başka canlar, yarım kalmışlıklar olmasın, yeter bu nasıl bir acıdır. Rabbim sabır ver bana. Umarım kanını yerde bırakmazlar. Umarım arkadaşları, devreleri onun için dua edin. Onu orada hep hatırlayın” sözlerini paylaştı. Şehidin cenazesinde gözyaşları döken Fatma Tepe’yi şehidin babası Salim Sarpkaya teselli etmeye çalışmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler