Emeklilik şartlarında ve yaş kriterinde son düzenleme

Emeklilik şartlarına takılan ve yaş nedeniyle emekli olamayan vatandaşlar için SGK’dan düzenleme geldi. Düzenleme ile emeklilik şartları için yaşı bekleyen ve yaşı yanlış yazılan kişiler emekli olabilecek.

Yayınlanma: 31.07.2015 - 16:46
Abone Ol google-news

Uzun yıllardan beri yaşını yanlış yazılması nedeniyle emekli olmak için fazladan yıl bekleyen kişilere SGK’dan müjdeli haber geldi. Yaşı nedeniyle emekli olamayan fakat yaşı büyük ya da yanlış yazılan vatandaşlar, artık direk Nüfus Müdürlüğü’ne giderek başvuru yapabilecek.

Emeklilik şartları için yaş kriterini de yerine getirmesi gereken vatandaşların yapacakları başvuru sonrasında haklı oldukları görülürse, yaş konusunda gerekli düzenlemeler yapılacak. Yaş düzenlemesi yapıldıktan sonra ise vatandaşlar SGK’ya başvuru yaparak, emeklilik şartları için düzenleme yaptırabilecek.

SGK tarafından yayınlanan genelge ile kamuoyuna duyurulan bu gelişme sayesinde emeklilik şartları arasında bulunan yaş için mağdur olan vatandaşlar bu yöntem ile emekli olma şansı elde edebilecek.

Önceki Emeklilik Şartları Uygulaması Nasıldı?

Önceki dönemde yaş konusunda gerekli düzeltmeleri yapan vatandaşların SGK’ya başvurması halinde bile emeklilik şartları üzerinde herhangi bir değişikliğe gidilmiyordu. Mağdur olan vatandaşların taleplerini dinleyerek değerlendirmeye alan SGK ise bu konuda geri adım attı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan emeklilik şartları hakkındaki genelge ile birlikte yaş konusunda yapılacak başvuruların değerlendirileceği belirtilirken, belirtilen durumların gerçek olması halinde emeklilik şartları üzerinden yapılacak değişiklik ile birlikte vatandaşların emekli olacağı yaşın geri çekileceği belirtildi. 

Emekli Maaş Sorgulama

Emeklilik için gün kazanan ve emeklilik şartları için bu formül ile tüm şartları yerine getiren vatandaşlar, emekli maaş sorgulama işlemleri ilebirlikte ne kadar maaş alacağını da öğrenebilmektedir. Emeklilik şartları yerine getirildikten sonra emekliye ayrılacak olan vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alan emekli maaş sorgulama için SGK’nın hizmetinden yararlanılarak hesaplama yapılması yeterli olacak. Böylece vatandaşlar gerek emeklilik şartları gerekse de emeklilik sonrasında alınacak maaş ile ilgili işlemlerini internet üzerinden takip ederek bilgi sağlayabilecek.

(Vatan)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler