'Bu uçuşu babama hediye ediyorum'

'Betül, pilot olma isteğini babasının mezarına bıraktığı mektupla anlatmıştı. THK Genel Başkanı Vacit Öktem hemen bir talimat verdi. ´Biz bu çocuğumuzu ulusumuzun da hassasiyetini de göz önünde bulundurarak pilot yapalım. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa da onu yapalım´ dedi

Yayınlanma: 31.07.2015 - 18:50
Abone Ol google-news

Soma’daki madende ölen babası Ali Yüksel’e, facianın yıldönümünde yazdığı mektupla, “Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım” sözünü veren dokuz yaşındaki Betül Yüksel, hayatında ilk kez planörle uçtu.

Babasına yazdığı mektupla gündeme gelen Betül Yüksel’in de aralarında bulunduğu Somalı 15 çocuk, Eskişehir’in İnönü İlçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Türk Kuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi’nde planörlerle uçtu. Yüksel, “Bu uçuşu babama hediye ediyorum” dedi.

İnönü ilçesine ikizi Furkan Yüksel ve annesi Ergül Yüksel’le birlikte gelen Betül, THK Planör Uçuş Okulu Müdürü Ersel Özkan’la planöre binerek hayalindeki uçuşu gerçekleştirdi. Betül, planörle uçuşu tamamladıktan sonra yere indiklerinde, “Çok güzeldi. İlk önce korktum. Ama sonra çok güzel oldu. Hayalim gerçek oldu, çok mutluyum” dedi.

Bu uçuş babama…

Babasına mektubunda, “Ben pilot olacağım. Senin yüzünü kara çıkarmayacağım. Söz veriyorum. Seni hepimiz çok özledik baba. İyi ki varsın babacığım. Yeni köpeğim Tarçın’ı çok seveceğini umuyorum” diye yazan Yüksel, pilot olma kararının doğru bir karar olduğunu belirtip, “Artık bu kararımdan geri dönmem. Yukarıdan aşağısı çok güzel görünüyor. Çok güzel manzara. Bir de kendim uçurduğumda daha da heyecanlı olacak. Bu uçuşumu babama hediye ediyorum” diye konuştu

Betül Yüksel’in ikizi Furkan Yüksel de, “Ben önce pilot, sonra da astronot olmak istiyorum” dedi.

Furkan Yüksel, kendisinden önce planörle uçan Betül’e uğur getirsin diye boynundan çıkardığı kolyesini verdiğini de belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler