Valilik 'sonra alalım' dedi, 13 saat sonra kurtarıldılar

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde sandallarının alabora olması sonucu sığındıkları mağarada mahsur kalan 4 kişiye 13 saat sonra ulaşıldı

Yayınlanma: 02.08.2015 - 09:12
Abone Ol google-news

Kozlu ilçesinde sandallarının dalgalar nedeniyle alabora olmasının ardından sığındıkları mağarada 13 saat mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, Öküşne mevkisindeki mağaraya sığınan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat ile cep telefonuyla görüşmelerinin ardından bulundukları noktayı belirledi.

Araziyi inceleyen ekipler, patika aracılığıyla mağarada mahsur kalanlara ulaştı. Ekiplerden su isteyen 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Mağarada mahsur kalanlardan Rüstem Gündağ, motorunun arızalanmasının ardından kürekle kıyıya yanaşmaya çalıştıkları sandalın alabora olduğunu belirterek, bunun üzerine mağaraya sığınarak ekiplerden yardım istediklerini söyledi.

Dün, Öküşne mevkisindeki mağarada mahsur kalan 4 kişinin kurtarılması amacıyla AFAD ekiplerince çalışma başlatılmıştı.

İsmail Koçak, piknik yapmak için gittikleri kayalıklarda dalgaların yükselmesi sonucu arkadaşlarının mahsur kaldığını söyleyerek "Hep beraber oraya gittik. 3-4 saat durduk orada. Deniz dalgalanmaya başlayınca 'geri dönelim' dedik. İki aile ile biz geri döndük. Dönüşte deniz iyice dalgalandı ve bot gidemedi. Denizin durulmasını bekledik, ama deniz kudurmuş durumda. Yiyecek her şeyleri, suları var. İki bayan, bir çocuk ve bir erkek var şu anda orada. Şu anda denizin durulmasını bekleyeceğiz. Valilikten ‘kimseyi riske atmayalım, deniz durulsun ondan sonra alalım’ demişler. Onların durumu orada gayet iyi. Telefonla görüşüyoruz. Psikolojileride iyi. Bizde burada olduğumuzu hissettiriyoruz onlara." açıklamasını yapmıştı.
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler