Tulu Gümüştekin'i kaybettik

Bir haftadır annesi ve Turkcell’in Genel Müdürü olan eşi Kaan Terzioğlu’yla Sardunya Adası’nda tatilde olan yazar Tulu Gümüştekin, hayatını kaybetti. Gümüştekin’in karaciğer rahatsızlığı olduğu öğrenildi. AB Çalışma Grubu Başkanı olan Gümüştekin, AB konusunda önemli makalelere imza atmıştı.

Yayınlanma: 02.08.2015 - 09:21
Abone Ol google-news

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu'nun eşi olan Tulu Gümüştekin, İtalya'nınSardunya Adası'nda tatildeyken,  dün akşam saatlerinde otelinde aniden rahatsızlandı. Gümüştekin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 
Gümüştekin'in uzun süreden beri karaciğer rahatsızlığından dolayı tedavi gördüğü öğrenildi.
 
GENEL MÜDÜRDEN ACI PAYLAŞIM

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Twitter hesabı üzerinden acısını paylaşanlara teşekkür etti.
 
Terzioğlu, "Burası cennet derdi, burada cennete gitti. Tulu'mu kaybettim. Acımı paylaşanlara teşekkür ederim" diye yazdı.
 
TULU GÜMÜŞTEKİN KİMDİR?
 
Dünya Ekonomik Forumu (World Economic Forum) tarafından "Geleceğin 100 Global Lideri" ödülüne layık görülen Tulu Gümüştekin, Sabah Gazetesi'ndeki köşesinde özellikle Avrupa Birliği ve dış politika konularında makalelere imza atmıştı. 1 Temmuz 1968 doğumlu Tulu Gümüştekin, 1991 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Brüksel'de Avrupa Birliği müktesebatı konusunda Avrupa Komisyonu'nda gerçekleştirdiği stajını takiben, şirket birleşmeleri ve gümrük ve rekabet konularında çeşitli uluslararası firmalarda görev yaptı. 1999 yılında kendi şirketi CPS'i (Corporate and Public Strategy Advisory Group) kuranTulu Gümüştekin, merkezi Brüksel'de olmak kaydıyla, İstanbul ve Washington D.C.'de CPS'in ofislerini açtı. Gümüştekin, Avrupa Politikaları Merkezi/Brüksel (EPC), "Amcham" Amerikan Ticaret Odası, "Avrupa Dostları" (Friends of Europe), "De Warende" Derneği üyesi olmakla beraber Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) bünyesinde AB Çalışma Grubu Başkanlığı da yapmaktaydı. Tulu Gümüştekin ayrıca Amerikan-Türk Konseyi Yönetim Kurulu üyeliği ve Avrupa Komitesi başkanlığı görevini de icra etmekteydi. Gümüştekin, 2001 yılında da "yılın en başarılı iş kadını" seçilmişti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler