Türkiye’nin IŞİD operasyonu göstermelik

CHP Gençlik Kolları tarafından 81 ilde toplanan yardım malzemeleri Kobani'ye götürüldü.

Yayınlanma: 02.08.2015 - 17:43
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız öncülüğündeki CHP heyeti, cuma günü Kobane’ye geçerek; Suruç’ta 20 Temmuz günü yaşamını yitiren 32 gencin iletmek istediği yardımı kantona ulaştırdı. Kobane Kantonu’nun Başbakanı Enver Müslim’in Yıldız ile görüşmesinde Kuzey Suriye’de TSK unsurlarının IŞİD’e yönelik başlattığı operasyonun “göstermelik” olduğunu, birkaç bomba ile sınırlı kaldığını anlattığı öğrenildi.

3 kişilik CHP heyeti Kobane’ye geçerek 80 koliden oluşan, oyuncak ve kitap içeren yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı. Alınan bilgiye göre CHP heyetini Kobane’de Kanton Başbakanı Enver Müslim, dış ilişkilerden, kadın politikalarından ve gençlik politikalarından sorumlu üç bakan ile birlikte karşıladı.

‘Cadı avı’

Müslim, Suruç katliamı sonrası TSK unsurlarının IŞİD’e Kuzey Suriye’de yönelttiği operasyona ilişkin olarak da, “IŞİD doğru düzgün zayiat vermedi. Operasyon göstermelik yapılıyor” dedi. Yıldız’ın da Suruç saldırısı sonrası KESK ve Eğitim- Sen’e yönelen operasyonlara dikkati çekerek, “Türkiye’deki ilerici unsurlara yönelik bir cadı avı başlattı iktidar. Bu, Türkiye’de barışa da zarar veriyor. Önümüzdeki günlerde bir kampanya başlatacağız” ifadesini kullandığı belirtildi.

Müslim’in, “HDP ile yakın görünüyor olabiliriz. Bu, Suruç ile komşu olmamızdan ve Suruç Belediyesi’nin bize yaptığı yardımlardan ileri geliyor. Biz, Türkiye’nin tüm demokrat siyasi partileriyle ve CHP ile de iletişimimizi güçlendirmek istiyoruz” mesajını verdiği belirtildi.

Ziyaretin ardından bu hafta içinde heyet Kılıçdaroğlu’na hem sözlü hem de yazılı bilgi sunulacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler